Un tanar din Odobesti, judetul Vrancea, a fost amendat cu 600 de lei pentru ca a postat fotografii, comentarii si clipuri video jignitoare pe pagina sa de Facebook, dar si pe un alt cont pe care-l administreaza, postarile vizand activitatea Primariei orasului. Este prima amenda de acest gen data in judetul Vrancea.

Cosmin Birsan, din Odobesti, judetul Vrancea, a primit o amenda de 600 de lei pentru ca a postat fotografii, comentarii si clipuri video jignitoare pe pagina sa de pe reteaua de socializare, precum si pe o alta pagina administrata de el, numita ”Democratia a murit”.

De asemenea, tanarul ar fi postat mesaje jignitoare si la postari ale primarului orasului Odobesti.

In urma unui val de mesaje critice la adresa activitatii Primariei si a celor care o conduc, tanarul a fost reclamat la Primaria Odobesti pe motiv ca prin postarile sale aduce grave prejudicii de imagine administratiei publice locale si primarului orasului.

In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca Birsan a incalcat Legea 61/1991 privind normele de convietuire sociala si ordinii si linistii publice. In procesul-verbal incheiat de catre agentul de la Politia Orasului Odobesti care a dat amenda este specificat clar ca sanctiunea vine ca urmare a postarilor facute de Cosmin Birsan pe cele doua conturi de Facebook.

Amenda a fost data dupa ce recent Curtea Constitutionala a decis ca pagina personala a unei persoane de pe o retea de socializare nu reprezinta spatiu privat, ci unul public.

Reprezentantii IPJ Vrancea spun ca este prima amenda de acest gen data in judet, iar sanctionarea se bazeaza pe o decizie a Curtii Constitutionale, care a hotarat ca reteaua de socializare este considerata spatiu public, si nu privat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.