Solistul Andrei Galut, singurul membru al trupei Goodbye to Gravity care a supravietuit in urma incendiului din clubul Colectiv, nu s-a recuperat medical nici la un an de la tragedie si se afla in continuare la tratament in strainatate. Conform apropiatilor artistului, acesta si-ar dori sa ajunga in tara pentru comemorarile din fata clubului Colectiv, dar nu stie daca va primi permisiunea medicilor.

In urma incendiului din 30 octombrie 2015, Andrei Galut (32 de ani) a suferit arsuri pe maini, pe fata si pe umar, dar si arsuri ale cailor respiratorii.

Apropiati ai solistului Andrei Galut au declarat, pentru News.ro, ca artistul a fost supus unor noi interventii chirurgicale pentru refacerea pielii in zone in care a fost distrusa de arsuri si continua recuperarea medicala pentru a-si putea folosi mana dreapta.

Andrei este in continuare in strainatate si se muta dintr-o tara in alta, in functie de locul in care se afla clinicile la care trebuie sa fie tratat. Evolutia sa este buna si sta mai bine si cu moralul, merge la psiholog si a devenit tot mai increzator ca va putea revenit acasa curand, poate de sabatorile de iarna”, a spus un apropiat.

Conform acestuia, Andrei Galut si-ar dori sa fie prezent la comemorarea care va avea loc in fata Clubului Colectiv la un an de la producerea tragediei: ”Isi doreste foarte mult sa fie la comemorare, dar nu stie daca va primi permisiunea medicilor”.

Andrei a fost transferat, in primavara, de la spitalul din Olanda, unde a fost operat, la o clinica privata din Germania, pentru recuperare fizica. Familia ii este alaturi si il insoteste la clinici diferite din Europa, in functie de locul in care este trimis de medici pentru tratamente.

Recent, pe pagina de Facebook a trupei Goodbye To Gravity a fost postat un clip nou pentru piesa "Heed the Call", dar si un mesaj adresat fanilor: ”La aproape un an de la ultima postare de pe aceasta pagina, revenim cu cel mai greu mesaj pe care l-am scris vreodata. Pe vremea aceasta, in 2015, formatia Goodbye to Gravity se pregatea sa lanseze noul disc, intitulat «Mantras of War». Trupa avea foarte multe planuri: sa scoata cele mai ambitioase videoclipuri din cariera, sa ofere concerte exceptionale si sa plece intr-un lung turneu national, urmat de primul turneu european. Cel mai mult conta muzica, iar baietii voiau ca aceasta sa ajunga la cat mai multa lume. Este din nou octombrie, un an mai tarziu... Inca ii mai plangem pe cei pe care i-am pierdut si ne amintim de ei si de ceea ce au lasat in urma. «Heed the Call» este o piesa care trebuia sa aiba o alta poveste. Videoclipul a fost initial filmat pentru a scoate in evidenta energia pura care alimenta concertele formatiei, precum si devotamentul pe care cei cinci muzicieni il aratau artei lor. Acum, atat melodia cat si clipul au o insemnatate mai adanca - ne amintesc de mostenirea nemuritoare a trupei si ne arata ca Goodbye to Gravity va fi mereu cu noi, in sufletele noastre”.

Citeste si:
Arafat, despre tragedia din Colectiv: „Dacă mă simţeam vinovat,...
Arafat, despre tragedia din...


Din trupa Goodbye to Gravity faceau parte: Andrei Galut (solist), Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Telea si Mihai Alexandru (chitaristi). Albumul lor de debut intitulat "Goodbye to Gravity”, lansat in 2012, a fost numit "Cel mai bun album metal al anului 2012, iar in 30 octombrie 2015 trupa lansa cel de-al doilea album - "Mantras of War".

Chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru au murit in noaptea incendiului, alaturi de alti 25 de oameni, in timp ce bateristul Bogdan Lavinius Enache a murit in 8 noiembrie, in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia, iar Alex Pascu a decedat in 11 noiembrie, la un spital din Franta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.