La Opera Comica pentru Copii s-a desfasurat un amplu exercitiu de simulare a unei situatii de urgenta, avand ca scop testarea timpului de evacuare in astfel de cazuri. Demonstratia a avut loc dupa terminarea spectacolului programat in Sala Mare, la care au luat parte 424 de copii de gradinita si scoala primara, insotiti de profesorii coordonatori.

Sala de spectacol dispune de 7 cai de acces, iar timpul de evacuare a intregii sali a fost de 70 de secunde - din cele 180 regulamentare. Sistemul de semnalizare a iesirilor de urgenta este unic: pe fiecare scaun se afla o bulina de o anume culoare, care se regaseste si in dreptul celei mai apropiate usi de evacuare. Intreaga cladire - care include spatiile administrative, tehnice, birourile, atelierele, salile de repetitie si cabinele artistilor - a fost evacuata in 140 de secunde.

Sediul din Calea Giulesti nr. 16 al Operei Comice pentru Copii este dotat cu o retea de 55 de hidranti, alimentati de 930 de ml (metri liniari) de conducte care respecta normativele europene. Alimentarea cu apa in caz de incendiu se face atat din bazinul subteran, care are o capacitate de 300 000 l, cat si din cel suprateran, care are 110 000 l disponibili. Cladirea are, de asemenea, generator de rezerva pentru instalatiile de stingere a incendiilor si sistem de aspersoare (sprinklere).

Potrivit unui comunicat remis 9am, lucrarile de modernizare a infrastructurii pentru combaterea incendiilor s-au desfasurat in perioada februarie 2015 - septembrie 2016. Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Asemenea exercitii sunt programate trimestrial, pentru a-i educa pe copii si a ne insusi comportamentul adecvat in situatii de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.