Honeywell (NYSE: HON) anunta vizita doctorului Robert W. Wilson, laureat al Premiului Nobel, la Universitatea Politehnica Timisoara (UPT), pentru doua zile de discutii si intalniri cu studentii interesati de o cariera in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii (STEM).

Mai mult de 3.000 de studenti si cadre didactice din intreaga lume au beneficiat pana acum de Honeywell Initiative for Science & Engineering (HISE), un program de responsabilitate sociala coordonat de Honeywell Hometown Solutions, recunoscut la nivel international. HISE este un program global care ofera studentilor oportunitatea de a interactiona atat cu laureati Nobel pentru fizica si chimie, cat si cu specialisti Honeywell in tehnologie si inginerie, in cadrul mai multor sesiuni interactive.

„Universitatea Politehnica Timisoara sprijina toate initiativele care contribuie la dezvoltarea unor lideri competitivi si bine pregatiti la nivel global, si suntem convinsi ca intalnirea unui laureat Nobel va avea un impact semnificativ asupra studentilor nostri si asupra viitorului lor profesional”, a declarat Viorel-Aurel Serban, Rector UPT. „Credem ca aceasta colaborare dintre mediul academic si mediul de afaceri este esentiala pentru dezvoltarea economica, sociala si culturala a Romaniei, si suntem incantati sa le uram bun venit reprezentantilor Honeywell in campusul nostru”.

Paul-Marian Caramidariu, Director General (Honeywell Life Safety Leader) Honeywell Lugoj, a declarat: „Pe masura ce revolutia digitala avanseaza, avem nevoie de mai multi ingineri de software care sa contribuie la cresterea productivitatii, bunastarii si a standardelor de viata in intreaga lume. Honeywell se afla intr-un moment al dezvoltarii sale in care integreaza produsele fizice si software-ul in sisteme conectate, care imbunatatesc eficienta fabricilor, locuintelor, utilitatilor, vehiculelor si aeronavelor. Compania Honeywell este mandra de parteneriatul traditional cu UPT, o universitate de prima clasa, cu o istorie academica bogata si cu capacitatea de a cultiva urmatoarea generatie de ingineri ce pot deveni modele de excelenta si competitivitate la nivel international”.

Dr. Wilson a primit Premiul Nobel pentru Fizica in 1978, pentru descoperirea radiatiei cosmice de fond in 1963. Fenomenul s-a dovedit a fi o consecinta a Big Bang-ului (care a dat nastere universului in urma cu aproximativ 15 miliarde de ani) si a ramas o dovada importanta a teoriei conform careia universul se afla in proces de expansiune.

Citeste si:
Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat Programului Alimentar...
Premiul Nobel pentru Pace a...

Potrivit unui comunicat remis 9am, Dr. Wilson este cercetator stiintific principal la Centrul Harvard-Smithsonian de Astrofizica din Cambridge, Massachusetts. El se numara printre cei 27 de laureati ai Premiului Nobel pe care Honeywell i-a adus in universitati din intreaga lume, incepand cu anul 2006. Este a doua oara cand HISE se desfasoara la o universitate din Romania si prima data cand un laureat Nobel va fi prezent in fata studentilor de la Universitatea Politehnica Timisoara ca parte a strategiei de dezvoltare a Honeywell pentru regiunea de Vest a Romaniei.

Din anul 2006, Honeywell a sustinut programul educational global HISE in universitati din China, Republica Ceha, India, Malaezia si Mexic. Initiativa include o serie de prelegeri ale laureatilor Premiului Nobel, discutii despre oportunitati de cariera cu inginerii Honeywell si discutii informale intre laureati si studenti. Totodata, Honeywell ofera burse, sponsorizeaza proiecte de cercetare si dezvoltare, precum si programe de practica pentru studenti.

Citeste si:
Regizorul Kantemir Balagov, laureatul celei de-a XIII-a editii a...
Regizorul Kantemir Balagov,...

Pe langa programul HISE, Honeywell Hometown Solutions invita, in fiecare an, profesori de gimnaziu din Romania sa participe la Honeywell Educators at Space Academy si la Honeywell Green Boot Camp in Statele Unite ale Americii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.