Primaria Municipiului Bucuresti a decis demontarea lucrarii amplasate de Kartell Media in Piata Revolutiei, in urma numeroaselor sesizari ale cetatenilor care s-au declarat ofensati de caracterul controversat al acesteia, a informat PMB prin intermediul unui comunicat.

Municipalitatea a precizat ca spatiul expozitional temporar din zona Pietei Revolutiei (cuprins intre str. Academiei — Calea Victoriei si str. Dem I. Dobrescu) a fost reglementat printr-un parteneriat incheiat in data de 7 martie intre Kartell Media & Events SRL Bucuresti si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti.

Scopul acestui parteneriat il constituia "sustinerea proiectului Kulturama" — "un proiect care sprijina, promoveaza si ajuta la dezvoltarea tinerilor artisti din Bucuresti", asa cum se specifica in protocolul de parteneriat, a mentionat PMB.

Conform acestuia, organizatorul era obligat, la art. 3.1, sa furnizeze Prefecturii Municipiului Bucuresti, in calitatea sa de partener, toate informatiile necesare organizarii si desfasurarii acestui proiect.

"In baza acestui parteneriat, comisia pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice a aprobat in martie 2016 (prelungit ulterior) evenimentul de arta vizuala 'Kulturama', din Piata Revolutiei, in cadrul caruia 'se vor prezenta lucrari personale ale tinerilor artisti'. Avand in vedere ca in actualul regulament al comisiei nu este prevazuta obligatia solicitantului de a prezenta, la momentul cererii autorizatiei, ilustrari de tema, evenimentul a fost aprobat de catre membrii comisiei, care s-au bazat pe buna credinta a expozantilor. Subliniem ca daca ar fi existat cea mai mica suspiciune ca aceasta lucrare poate ofensa cetatenii, nu se punea problema acordarii autorizatiei", a mai precizat PMB.

Municipalitatea a subliniat ca in noul regulament, la care se lucreaza in prezent, se va solicita, in mod expres, ca tema fiecarui eveniment cultural-artistic desfasurat in spatiul public sa fie insotita de ilustratii, evitandu-se astfel situatii similare, scrie Agerpres.

Citeste si:
Cîțu îi explică lui Ciolacu un comunicat al INS: „Nu-l înțelegeați...
Cîțu îi explică lui Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.