Curtea de Apel Constanta a decis luni mentinerea controlului judiciar instituit de DNA asupra arhiepiscopului Teodosie, pentru folosirea de declaratii false la obtinerea subventiilor agricole de la APIA.

In urma judecarii contestatiei formulata de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la masura controlului judiciar impusa de procurorii DNA Constanta, in dosarul penal in care este acuzat, alaturi de alte persoane, de infractiunile de luare de mita si prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, Curtea de Apel Constanta a decis mentinerea dispozitiilor ordonantei doar pentru fraudarea in forma continuata a subventiilor de la APIA.

"In baza art. 213 alin. 6 Cod procedura penala admite plangerea formulata de petentul — inculpat Petrescu Teodosie impotriva ordonantei nr. 230/P/2016 din data de 17.10.2016 dispusa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie — Serviciul Teritorial Constanta, in sensul inlaturarii din continutul ordonantei de luare a masurii preventive a controlului judiciar fata de inculpatul Petrescu Teodosie a infractiunii de luare de mita (...) Mentine celelalte dispozitii ale ordonantei de luare a masurii preventive a controlului judiciar, in masura in care nu contravin prezentei incheieri", se arata in minuta sedintei de judecata, prezidata de magistratul Marius Damian Mitea.

Fata de decizia pronuntata de judecator, Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului, a comunicat ca arhiereul are incredere in Justitie, precizeaza Agerpres.

"Aceasta decizie constituie doar un prim pas pentru lamurirea faptului ca atat IPS Teodosie cat si Arhiepiscopia Tomisului nu fac altceva decat sa slujeasca fara abatere lui Dumnezeu si oamenilor. Avem increderea ca, in cazul penal instrumentat de procurori se vor lamuri in cel mai scurt timp acuzatiile ramase si asteptam ca procurorii sa retraga de indata acuzatiile si masura preventiva a controlului judiciar", precizeaza Arhiepiscopia Tomisului, intr-un document remis presei locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.