Tanarul care a suferit arsuri pe 80 la suta din corp in urma exploziei produse in apartamentul sau din Bistrita, soldata cu ranirea mai multor persoane, toti locatarii din bloc fiind evacuati, a murit, luni dimineata, la spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Bucuresti.

Tanarul in varsta de 24 de ani a murit luni dimineata, in jurul ore 05.30, in urma unui stop cardio-respirator, potrivit medicului Andrei Carantino, de la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Bucuresti. Acesta, proprietar al apartamentului in care a avut loc explozia, avea arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului si a fost transportat in stare grava la spitalul din Capitala imediat dupa tragedie.

Alte doua persoane, un barbat in varsta de 48 de ani si o fata de 18 ani, au fost internate, in urma deflagratiei, la Spitalul Clinic de Urgenta din Bistrita. Barbatul a fost exernat vineri, in timp ce tanara se afla in continuare sub supravegherea medicilor, avand arsuri la nivelul membrelor superioare, scrie News.ro.

”Fata de 18 ani inca este internata in sectia de Chirurgie. Este stabila si fara alte probleme cu exceptia arsurilor de la palme. Este sub supravegherea medicilor si candva in zilele urmatoare va fi externata”, a declarat Mihaela Mastan, purtator de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta Bistrita.

Explozia a avut loc in noaptea de 18 spre 19 octombrie, intr-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din centrul municipiului Bistrita. Atunci, aproximativ o suta de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate.

In urma deflagratiei, noua persoane au fost ranite, intre care si un bebelus de noua luni. De asemenea, 25 de apartamente din blocul din apropiere au fost afectate de suflul exploziei, fiind sparte ferestrele locuintelor.

Blocul unde s-a produs deflagratia are cinci etaje si doua scari cu cate 20 de apartamente.

Politistii au intocmit dosar penal in cazul exploziei.

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ovidiu Frent, declara, miercuri, pentru News.ro ca explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulari de gaze, constituindu-se o comisie care sa stabileasca daca structura de rezistenta a blocului a fost afectata.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Vineri, 64 de locatari din blocul afectat de o explozie s-au intors in apartamente lor, dupa ce in cazul acestora a fost reluata alimentarea cu gaze si energie electrica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.