Nu mai este mult pana cand anotimpul geros isi va intra in drepturi, motiv pentru care ne vedem obligati sa ne imbracam corespunzator. Insa, un simplu gest, ca cel pe care majoritatea oamenilor il fac, precum acoperirea nasului si gurii cu fularul, poate fi foarte periculos. Iata ce ti se poate intampla!

Te intrebi mereu ce anume genereaza aparitia cosurilor in sezonul rece? Iata o cauza: aburul, in combinatie cu cu saliva plina de bacterii din gura constituie un mediu propice pentru microbii care infecteaza pielea, scrie unica.ro.

De asemenea, prin mentinerea unui aer umed si cald in zona gurii si nasului, se genereaza inmultirea bacteriilor, provocand infectii in gat in zona laringelui sau amigdalelor, de exemplu, noteaza antena3.ro. In plus, acest mediu incurajeaza si dezvoltarea fungilor.

Fiind tentat sa respiri pe gura in loc de nas din pricina temperaturii crescute mentinuta in zona acoperita de fular poate determina si aparitia unor infectii serioase in bronhii si plamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.