Mii de persoane, credinciosi si preoti de toate confesiunile religioase, au participat, sambata, la Oradea, la "o adunare publica” pentru sustinerea familiei traditionale. Participantii s-au rugat impreuna, au cantat cantece religioase si au cerut organizarea unui referendum in acelasi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie ca sa modifice Constitutia si sa specifice explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti.

Peste 1.000 de oameni s-au adunat sambata, in jurul orei 11.00, in Piata Unirii, din Oradea, numarul participantilor crescand pe parcursul manifestarii la cateva mii, odata cu oprirea ploii.

Participantii, printre care si preoti de diferite confesiuni religioase, s-au rugat impreuna, au cantat cantece religioase si au cerut respectarea "familiei traditionale romanesti, a familiei intemeiata pe cuvantul lui Dumnezeu si care presupune un barbat si o femeie”.

Unii dintre participanti au purtat steaguri tricolore, iar altii au afisat pancarte cu mesaje precum: "Un strigat firesc menit sa protejeze firescul!”, "Sustinem familia intemeiata intre un barbat si o femeie” sau "Milioane de romani cer referendum pentru firesc”.

Mai multi parinti si-au adus copiii la miting spunand ca acestia pot fi doar "rodul unei familii traditionale, o familie bazata pe dragostea curata dintre un barbat si o femeie”.

"Inainte de toate, aceasta intalnire este un act de marturisire a credintei noastre stramosesti, a valorilor traditionale. Este un act de unitate pentru ca, daca ati privit in jur, ati vazut oameni de diferite confesiuni religioase, de etnii diferite, dar care toti au pe buze aceleasi cuvinte: familie traditionala. Am venit cu bucurie, am venit cu dragoste pentru ca noi propovaduim credinta crestina care este o credinta a dragostei, a unitatii si a iubirii”, a spus unul dintre preotii prezenti la intalnire.

Adunarea publica de la Oradea, asa cum a fost numita de c[tre organizatori, a durat doua ore, perioada in care participantii s-au rugat impreuna, au cantat cantece religioase si au cerut organizarea unui referendum in acelasi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie pentru modificarea Constitutiei si precizarea explicita ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti, scrie News.ro.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Potrivit organizatorilor, Oradea a fost aleasa pentru aceasta "adunare publica” deoarece "este un simbol pentru diversitatea miscarii pro-famile din Romania” datorita spiritualitatii si identitatii sale multietice si multiconfesionale avand importante comunitati protestante, evanghelice si catolice.

"Dorim sa cerem autoritatilor statului roman ca odata cu alegerile parlamentare din 11 decembrie sa se organizeze si referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constitutia Romaniei (…)Vrem respectarea familiei traditionale romanesti, a familiei intemeiate pe cuvantul lui Dumnezeu si care presupune uniunea dintre barbat si o femeie”, a spus unul dintre cei care au transmis mesaje participantilor de pe scena adunarii publice.

Printre participantii la adunarea pentru sustinerea familiei traditionale, desfasurata sambata la Oradea, s-au aflat si lideri importanti ai unor biserici precum Episcopul Ortodox al Oradiei PS Sofronie sau episcopul Diecezei Romano-Catolice de Oradea László Böcskei, dar si familia Bodnariu, sosita la Oradea pentru a promova valorile familiei traditionale.

Citeste si:
Peste 10.000 de angajați din domeniul sănătății protestează în...
Peste 10.000 de angajați din...

Adunarea publica de la Oradea a fost legala si s-a incheiat in jurul orei 13,00 fara sa existe incidente, oamenii incheind intalnirea cu o rugaciune si retragandu-se din piata pe acordurile muzicii de fanfara.

Evenimentul a fost organizat de Coalitia pentru Familie.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat ce parere are despre demersul Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind exclusiv intre o femeie si un barbat, ca el este adeptul tolerantei si considera ca fiind "gresita" calea "fanatismului religios" si a solicitarilor ultimative.

Seful statului a declarat ca societatea trebuie sa revina la toleranta si la "acceptarea celuilalt".

"Acceptarea celuilalt cu bune si rele. Nu suntem toti la fel. Nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin", a spus Iohannis, declarandu-se "adeptul tolerantei", increderii si deschiderii spre celalalt.

Patriarhia a replicat joi ca demersul Coalitiei pentru Familie nu reprezinta "o solicitare ultimativa” si nu poate fi considerat o "cale a fanatismului religios" sau o dovada de intoleranta, ci o chemare fireasca la exprimarea democratica a vointei cetatenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societatii, familia.

Citeste si:
Un gigant finlandez vine în România: Va oferi salarii duble față de...
Un gigant finlandez vine în...

"Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a parintilor si a copiilor, si nu condamnarea altor persoane", sustine Patriarhia.

Curtea Constitutionala a avizat pozitiv, pe 20 iulie, initiativa de modificare a Constitutiei astfel incat sa se stipuleze explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.