Mariano Castro, Omar Massa, Jezebel si Cvartetul Passione vor fi protagonistii spectacolului creat de spectatori, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.

Muzica, dansul si conceptul de muzica live cu tango se reunesc intr-un amestec exuberant de pasiune, tehnica si armonie, timp de 3 vineri consecutive: 21 octombrie, 28 octombrie si 4 noiembrie a.c., la Centrul Cultural Casa Artelor (Mircea Voda nr. 5, sector 3), in cadrul spectacolului-eveniment “Luna Tango Concert”. “Luna Tango Concert” este un spectacol conceptual, mereu in schimbare ca si fazele lunii – artistii-dansatori sunt alesi prin vot online pe baza de inscriere, spectacolul fiind diferit de fiecare data si recreat sub ochii spectatorilor. Artistii de marca ce vor celebra conceptul Luna Tango sunt muzicianul argentinian Mariano Castro, dublu nominalizat la Premiile Latin Grammy, Omar Massa, ambasadorul muzicii Astor Piazzola alaturi de Placido Domingo, alaturi de Cvartetul Passione si Jezebel. Spectacolul este transmis in live-stream si se poate vedea de oriunde in lume.

Muzicienii-protagonisti, alaturi de o serie de dansatori talentati alesi la cererea publicului, vor evolua in fata bucurestenilor pe 21 octombrie, 28 octombrie si 4 noiembrie, de la orele 19:00, Sala Mozart. Ultimul spectacol, Gala Luna Tango, il va avea ca invitat special pe Omar Massa, la bandoneon, ambassador al muzicii Astor Piazzolla alaturi de Placido Domingo, care este mereu prezent pe scenele marilor orchestre din SUA , Europa si Asia. Cu o ora inaintea inceperii fiecarui spectacol (18:00), publicul va putea beneficia de lectiile introductive gratuite de tango, oferite de organizatorii spectacolului, Asociatia pentru Cultura si Tango (ACT). Curtea Casei Artelor asteapta, de asemenea, vizitatorii sa descopere franturi din istoria tangoului, intr-o expozitie de imagini si text.

Cvartetul Passione, un grup de muziciene talentate din Romania, vor canta alaturi de Mariano Castro, muzician si pianist argentinian membru al faimosului grup Narcotango, care a fost nominalizat de doua ori la premiile Latin Grammy (in 2009 si 2010) pentru categoria Cel mai bun Album de Tango, cu acelasi grup. Nu numai cu Narcotango, dar si in calitate de pianist si chitarist solist, Mariano are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina. In Romania, artistul a realizat aranjamentele muzicale pentru numeroase spectacole de tango, precum: “Luna Tango Concert“,“Argentango“,“Tango Simfonic“.

Citeste si:
Amalia Bellantoni, live pe TikTok în timpul unui incediu. A sunat...
Amalia Bellantoni, live pe...

Programul spectacolelor este:

  • 21 octombrie, ora 19:00 - Mariano Castro (pian) si Cvartet Passione, tematica “Anotimpuri” de Astor Piazzolla
  • 28 octombrie, ora 19:00 - Spectacol de Tango Argentinian cu tematica “O calatorie in istoria tango-ului (1900 - 2000). Traditionalism vs. Modernism”. Muzica live – Jezebel, pian – Alexandru Burca, Cvartet Passione. Pe muzica lor vor dansa 3 cupluri de dansatori de tango argentinian.
  • 4 noiembrie, ora 19:00 - Mariano Castro si Cvartet Passione, alaturi de invitatul special Omar Massa la bandoneon, vor incheia seria totala de 6 reprezentatii Luna Tango Concert din Bucuresti (din septembrie, octombrie si noiembrie), in cadrul Galei Luna Tango, in cadrul careia organizatorii vor acorda diplome artistilor participanti.
Noua serie de evenimente menite sa deschida tangoul argentinian unui public cat mai larg, prin cursuri de tango gratuite, lectii introductive, spectacole de muzica live si dans, insotite de o expozitie despre istoria tango-ului, la Casa de Cultura a Studentilor si la Centrul Cultural Casa Artelor, este organizata de Asociatia pentru Cultura si Tango (ACT), a carei misiune este promovarea tango-ului argentinian, ca bun Cultural Imaterial inscris in lista „Patrimoniu al Umanitatii” – UNESCO.
Citeste si:
Irina Rimes se pregătea pentru o altă carieră. Cum a ajuns să facă...
Irina Rimes se pregătea...

Cursurile gratuite de tango argentinian vor debuta miercuri, 26 octombrie, la Casa de Cultura a Studentilor (Calea Plevnei nr. 61). Programul cuprinde 8 lectii, desfasurate in fiecare zi de miercuri, intre 18:30 si 20:30, prima ora fiind dedicata elementelor de baza, iar a doua, dezvoltarii si integrarii lor in dans.

Spectacolul „Luna Tango Concert” este organizat de Asociatia pentru Cultura si Tango, printr-un proiect finantat de catre ARCUB prin Programul “Bucuresti Orasul In-Vizibil”.

Evenimentul este realizat sub egida Ambasadei Republicii Argentina la Bucuresti, in parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor si Institutul Cervantes.

Pret unic/bilet: 45 lei. Biletele sunt disponibile la casieria Centrului Cultural Casa Artelor din Bucuresti sau pe www.bilete.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.