Marile magazine vor fi obligate sa doneze produsele alimentare al caror termen de garantie se apropie de expirare, potrivit unei legi adoptate de Parlament.

Practic, legea isi propune sa limiteze risipa de alimente si, in acelasi timp, sa dea o mana de ajutor celor care au dificultati in asigurarea hranei. Produsele vor fi donate spitalelor, orfelinatelor si caminelor de batrani.

Legea se aplica magazinelor cu o suprafata de peste 400 de metri patrati si va intra in vigoare la sase luni dupa publicarea in Monitorul Oficial. In acest moment, produsele care expira in magazine sunt distruse. Producatorii din industri alimentara ameninta ca noua reglementare va creste preturile produselor din magazine, scrie Digi24.

Mihai Visan, director executiv Romalimenta: „Marile magazine, in loc sa vanda in ultimele zile, poate sa reduca preturile la 50%, 30%, 20%, vor trebui sa le dea pur si simplu. Este o pierdere fata de ceea ce era pana acum. Trebuie sa fim realisti ca orice pierde o afacere cumva se va reflecta in costuri si deci in preturi.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.