Un studiu publicat in revista Journal of American Medical Association afirma ca adolescentii care au fumat cel putin un pachet de tigari pe zi sunt de 15 ori mai susceptibili de a dezvolta tulburari de panica sau episoade repetitive de panica in timpul maturitatii timpurii.

Fumatul este un viciu din ce in ce mai raspandit in zilele noastre. Majoritatea fumatorilor afirma faptul ca tutunul este un remediu foarte bun impotriva anxietatii si nervilor, dar este oare adevarat sau e doar o obisnuinta care le induce o relaxare superficiala? Contrar acestei conceptii, studiile cele mai recente afirma faptul ca tigarile provoaca si mentin anxietatea, noteaza CSID, citat de Mediafax.

Un studiu publicat in revista Journal of American Medical Association spune ca adolescentii care au fumat cel putin un pachet de tigari pe zi au fost de 15 ori mai susceptibili de a dezvolta tulburari de panica sau episoade repetitive de panica in timpul maturitatii timpurii, fata de cei care nu au fumat.

Tulburarea de anxietate generalizata, caracterizata prin sentimente de teama sau griji, s-a dezvoltat la maturitatea timpurie de cinci ori mai des in randul fumatorilor spre deosebire de nefumatori, afirma studiul. Acelasi lucru a fost constatat si pentru agorafobie, definita ca o teama de spatiile deschise, aceasta aparand de sapte ori mai frecvent la persoanele care au fumat foarte mult de-a lungul adolescentei, scrie HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.