Noua persoane au fost transportate la spital, in noaptea de marti spre miercuri, in urma unei explozii produse intr-un apartament dintr-un bloc din centrul municipiului Bistrita, aproximativ o suta de locatari din cele 40 de apartamente ale imobilului fiind evacuati si ulterior fiind cazati la rude sau intr-un adapost pus la dispozitie de primarie.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud, Ioan Budurlean, a declarat pentru News.ro ca explozia a avut loc la miezul noptii, intr-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din centrul municipiului Bistrita.

In urma deflagratiei, noua persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente SMURD, iar ulterior unul dintre raniti - un tanar de 24 de ani care locuia in apartamentul in care a avut loc explozia - a fost transferat la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitala. Celelalte opt persoane ranite sunt in afara oricarui pericol.

Aproximativ o suta de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate, iar temporar au fost cazate la rude sau la prieteni sau intr-un adapost pus la dispozitie de primarie.

Specialistii de la Inspectia de Stat in Constructii urmeaza sa stabileasca daca a fost afectata structura de rezistenta a blocului si daca oamenii se pot intoarce sa locuiasca in continuare in imobil. Blocul are cinci etaje si doua scari cu cate 20 de apartamente.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca printre raniti ar exista si un copil. El a precizat ca tanarul transportat in Capitala are arsuri pe 70% din suprafata corpului, iar un alt ranit care a ramas internat la spitalul din Bistrita are arsuri pe 10% din corp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.