Procurorii au solicitat ca probe in ancheta toate imaginile surprinse de camerele de supraveghere in care apare ursul omorat miercuri, care pot fi puse la dispozitie atat de institutii publice, dar si de firme.

In plus, se incearca identificarea unei femei care apare in una din inregistrari fata in fata cu animalul, despartindu-i doar o usa de sticla, a precizat luni, pentru AGERPRES, Ion Vestemean, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

"Am cerut toate imaginile si ne intereseaza sa identificam persoana care a aparut in presa ca era la usa, cu ursul, care nu i-a dat voie sa intre in banca. Alte noutati nu exista deocamdata", a precizat Vestemean.

Astfel, politistii sibieni au derogare de la procuror sa ridice luni inregistrarea video de la o banca din oras, facuta deja publica, in care se vede o femeie care inchide usa bancii, iar in afara este ursul care sparge unul din geamuri. Luni, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a pus la dispozitia jurnalistilor imagini surprinse de o alta camera de supraveghere in care se vad studenti aflati in apropierea respectivei banci care intra de frica in sediul facultatii. In imagini se mai observa ursul care fuge, insa fara a-i ataca pe studenti. Conducerea fabricii in curtea careia a fost impuscat ursul detine imagini video in care se vede cum este omorat animalul, imagini care au fost facute publice prin intermediul mass-media.

Primele imagini video cu ursul, care au fost ridicate inca din prima zi de politisti, sunt cele din Piata Mare din centrul orasului, de pe camerele de supraveghere ale Primariei Sibiu. In aceste imagini se poate vedea ursul alergand si un tata speriat care, atunci cand il zareste, se arunca la pamant si isi acopera copilul, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal si mai multor anchete deschise de autoritati, pentru a lamuri daca acest animal salbatic ar fi putut fi salvat.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul MAI, ca autoritatile din Sibiu au actionat "in graba" in cazul ursului impuscat saptamana trecuta la Sibiu.

Ministrul a prezentat concluziile raportului Corpului de control al MAI, care urmeaza sa-i fie prezentate si prim-ministrului.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Potrivit raportului, in astfel de situatii ar trebui instituit "un comandament de urgenta la nivel local", care sa poata interveni pentru prinderea in viata a animalelor. La nivelul orasului Sibiu, o astfel de procedura pentru convocarea unui comandament de urgenta nu a existat, a aratat Tudorache.

Sibienii au sunat de 28 de ori la 112, miercuri dimineata, timp de trei ore, pentru a semnala prezenta unui urs in oras, a anuntat Serviciul de Telecomunicatii Speciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.