Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru a rugat-o luni, pe judecatoarea de la Tribunalul din Sibiu, sa-i accepte cererea de redeschidere a procesului sau, in care a fost condamnat la sase ani de inchisoare, pentru act sexual cu minor, repetand ca este nevinovat si ca vrea sa i se faca dreptate.

"Consider ca este necesar sa mi se faca dreptate. Eu am dorit sa particip in comisia rogatorie la procesul care s-a desfasurat la Inalta Curte si in mod cu totul straniu pentru mine, aceasta cerere nu a fost urmata de audierea mea. (...) eu nu eram vinovat si am o multime de dovezi in aceasta directie si aceasta condamnare a fost un soc teribil, dupa ce, in prealabil doua instante au constatat ca situatia in acest dosar este cu totul alta si (...) am fost achitat. Aceste aspecte sunt stranii (...) m-au facut sa consider ca nu m-am bucurat de un proces echitabil in aceasta tara, tocmai de aceea va rog, va implor, sa luati in consideratie aceste fapte care sunt evidente, sa dispuneti totusi sa mi se faca dreptate in sensul de a exista posibilitatea ca acest dosar sa fie redeschis. (...) Sa se faca dreptate dincolo de aparente", a spus Gregorian Bivolaru, catre judecatoare.

Avocatii tuturor partilor din acest dosar de la Sibiu au cerut redeschiderea procesului lui Gregorian Bivolaru, motivand ca acesta este prezent, poate vorbi direct cu judecatorul si se poate apara mai bine. Singurul care se opune redeschiderii procesului lui Bivolaru, este procurorul din acest caz, care a spus ca liderul spiritual MISA putea sa renunte la azilul in Suedia si sa vina in Romania, la proces, sa se apere si ca niciun membru MISA din tara noastra nu a fost persecutat politic aici.

Aparatorul lui Gregorian Bivolaru a cerut luni, judecatorului de la Sibiu, redeschiderea dosarului si au adresat o cerere catre Curtea Constitutionala.

"Am formulat si o exceptie de neconstitutionalitate cu privire la niste dispozitii procedurale (...), in sensul ca, din punctul nostru de vedere este absolut neconstitutional ca legiuitorul roman sa introduca o conditie suplimentara si anume aceea ca respectivul condamnat in lipsa, sa nu fi beneficiat de un aparator ales. Aceasta conditie nu este prevazuta in niciun document international. Mai mult decat atat se ajunge la blocarea posibilitatii de redeschidere unui proces penal, prin introducerea acestei conditii suplimentare. (...) Credinta noastra juridica este ca Curtea Constitutionala va elimina aceasta cerinta excesiva din Codul de procedura penala", a declarat avocatul lui Gregorian Bivolaru, Tiberius Barbacioru.

Citeste si:
Bali s-a redeschis pentru turiștii din întreaga lume
Bali s-a redeschis pentru...

Avocatul Madalinei Dumitru, una dintre victimele minore ale lui Bivolaru, a spus luni, in fata instantei, sa ia in considerare ca tanara sustine in continuare ca nu a fost niciodata sedusa, folosita sau agresata de Gregorian Bivolaru.

Deocamdata, instanta nu s-a pronuntat nici in privinta unui nou termen, nici in privinta cererii avocatului lui Bivolaru, legata de Curtea Constitutionala, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.