Weekendul acesta, bucurestenii sunt invitati sa sustina industriile creative romanesti la marketul Creative Est, evenimentul care transforma o fosta hala de textile din complexul Industria Bumbacului in spatiu de expunere pentru 50 de standuri inedite de arta, design, moda, arhitectura, tehnologie si gastronomie.

Marketul industriilor creative face parte din festivalul regional Creative Est si va fi deschis publicului curios sambata si duminica, intre orele 10:00 si 20:00 la Industria Bumbacului, pe Splaiul Unirii nr. 160. Un spatiu interior de 800 de metri patrati si un spatiu exterior de aceeasi dimensiune au fost regandite pentru a deveni, pe durata acestui weekend, terenul de joaca preferat al ideilor curajoase, puse in practica de antreprenorii romani. Intrarea este libera iar vizitatorii vor putea achizitiona obiecte originale create de artizanii si artistii prezenti.

Dizainar
, LOOT sau Rod Carturesti vor aduce la un loc concepte inedite de prezentare a designerilor de produs si designerilor de interior din Romania. Printre creatorii de moda prezenti la market se numara Christine on The Clouds, IUTTA sau branduri ca BumbagR, Turific, Haine cu spirit, Madam Mitza, KRACK – URBAN CLOTHING, T-shirt Van, Nerv, Serebe, Grafemeride. Creatorii de bijuterii Contemporia, Minionette, Utopic, Differenzial Krafts vor fi prezenti la market alaturi de artizani ca Mesteshukar Boutiq – specialisti in mestesuguri traditionale, Cresc, Lavand’elle, Teraria – ateliere de design ce pun in valoare plantele sau UNICAT – comerciant de arta romaneasca.

Zona exterioara acoperita va fi gazda Food Marketului Creative Est, unde vizitatorii se vor putea delecta cu noua bucatarii urbane locale, cunoscute pentru pasiunea investita in gastronomie artizanala. Burger Van, Voyageur Van, Furgoneta, Sara Green, Bon Aparte, Moritz Eis, Wild Forrest, M60 Café si Hot Gipsy vor gati LIVE pe toata perioada weekendului.

Lista completa de expozanti la Market Creative Est este disponibila AICI.

Potrivit unui comunicat remis 9am, serie de instalatii interactive care mixeaza noile tehnologii cu muzica si arta vor fi expuse la Marketul Creative Est pentru a pune in miscare imaginatia si ingeniozitatea curiosilor. VIJOR este o instalatie interactiva creata de Laborazon Marker Space, care iti permite sa desenezi pe o proiectie simetrii colorate prin atingerea unor butoane din rulmenti. In Labirintul Sonor, utilizatorii vor putea experimenta peretii invizibili prin miscare si muzica, incercand sa se deplaseze pe niste coridoare imaginare. Tot in cornerul interactiv, legumele vor activa sunete muzicale printr-un sistem bazat pe conductivitate electrica si programare.

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

Ziua de duminica este dedicata familiilor, cu numeroase ateliere creative pentru cei mici si cei mari: ateliere de caligrafie, imprimare 3D, experimente stiintifice, mestesuguri traditionale, educatie muzicala. Programul complet Family Day este disponibil AICI.

Programul complet la Market poate fi consultat pe www.creativeest.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.