O angajata a penitenciarului Poarta Alba a fost la un pas de a fi abuzata sexual de doi detinuti, care au luat-o cu forta si au dus-o in baia inchisorii.

Cei doi detinuti au fost scosi din celulele lor pentru a merge la clubul de activitati de la Poarta Alba, dar la un moment dat s-au indreptat spre o femeie gardian si au amenintat-o cu un cutit improvizat. Femeia a fost apoi dusa cu forta intr-un grup sanitar, unde cei doi detinuti intentionau sa o abuzeze sexual.

Fara sa se piarda cu firea sau sa se panicheze, angajata penitenciarului a inceput sa vorbeasca cu cei doi si i-a convins, dupa 10 minute, sa renunte la planurile lor.

Conducerea inchisorii a luat masuri urgente impotriva respectivilor detinuti, iar in cauza a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, scrie ziuaconstanta.ro.

Conform art. 205 din codul penal, lipsirea de libertate a unei persoane in mod ilegal se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 7 ani. Daca fapta este savarsita de catre o persoana inarmata pedeapsa este inchisoarea cuprinsa intre 3 si 10 ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.