Mircea Cartarescu se arata "socat" de faptul ca Bob Dylan a primit, joi, premiul Nobel pentru literatura si deplange soarta "adevaratilor scriitori".

Scriitorul Mircea Cartarescu s-a aratat uimit de faptul ca premiul Nobel pentru literatura a fost acordat cantaretului Bob Dylan si a marturisit, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca simte mila pentru adevaratii scriitori.

"Mi-am sters prima postare, facuta la mare surpriza. Poate-o s-o sterg si pe-asta, ca nu mi-am revenit din soc si inca vorbesc aiurea... Nu cred ca Dylan avea nevoie de premiul asta; pana la urma, totusi, de ce nu? Nimeni nu contesta ca e un mare poet si un geniu muzical (eu l-am si tradus, uite coperta!) Dar mi-e atat de mila de scriitorii adevarati, Adonis, Ngugi, DeLillo si alti 2-3 care aproape ca aveau premiul in buzunar! Cum naiba s-or simti acum? Si-mi pare atat de rau pentru marii scriitori care imbatranesc la coada, maestrii si favoritii mei: Pynchon, Lobo Antunes, Amos Oz, John Ashberry, Vila-Matas… Ne-a facut-o comitetul Nobel de data asta!", a scris Mircea Cartarescu, pe pagina sa de socializare.

Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, fiind primul muzician din lume recompensat cu un asemenea premiu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.