500 de oameni au fost evacuati din Galati, in urma inundatiilor din ultimele doua zile. Armata intervine in zonele afectate, unde apa a intrat in sute de case.

500 de oameni au fost evacuati din comunele galatene Cuza Voda, Pechea, Slobozia Conachi si Schela, in urma inundatiilor din ultimele doua zile. Armata intervine in zonele afectate, unde apa a intrat in sute de case. Totodata, sectoare ale drumurilor DN 25, DN 24D, DJ 251 si DJ 255 au devenit impracticabile din cauza viiturilor.

Reprezentantul ISU Galati a precizat ca unele dintre persoanele evacuate au fost cazate in scolile din localitatile respective, iar altele au mers la rude sau prieteni, potrivit News.ro.

Cea mai afectata comuna din Galati este Peche, aici fiind inundate peste 100 de case. Apa masoara in unele locuri si un metru si jumatate, iar drumul judetean care traverseaza comuna fiind blocat.

In aceasta localitate, a precizat Patilea, actioneaza membri ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, 40 de pompieri si jandarmi, inclusiv cu barci. Totodata, in comunele Slobozia Conachi si Cuza Voda au fost trimisi sa intervina 50 de militari din Garizoana Galati.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare cod rosu de inundatii pentru bazinele hidrografice Suhu si Geru din judetul Galati, hidrologii avertizand ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, cu efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri, cu depasiri ale cotelor de pericol.

Avertizarea cod rosu este valabila pana la ora 21.00.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.