ANM a emis, miercuri, un nou cod portocaliu de ploi, lapovita si ninsori si intensificari ale vantului, valabil in 8 judete din estul tarii. Totodata, peste 20 de judete sunt sub avertizare cod galben de vreme rea, scrie rtv.net.

Miercuri, 12 octombrie, intre orele 10.00 si 18.00, in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 50 l/mp se vor inregistra ploi insemnate cantitativ, lapovita si ninsori la munte, dar si intensificari ale vantului.

Miercuri, 12 octombrie, intre orele 10.00 si 21.00, va continua sa ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile estice si in zonele montane si submontane se vor cumula peste 20 l/mp si izolat peste 35 l/mp. La munte vor fi precipitatii predominant sub forma de lapovita si ninsoare, la altitudini mari, in special in nordul Carpatilor Orientali local se va depune strat nou de zapada, iar pe creste vantul va sufla cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificari ale vantului vor fi si in celelalte zone, indeosebi in sud si in est, unde rafalele vor depasi 50...55 km/h si trecator 65 km/h.

In celelalte zone din tara ploile vor fi in general slabe cantitativ si numai pe arii restranse se vor cumula 10...15 l/mp, inclusiv in zona municipiului Bucuresti.

Alerta meteo de vreme rea, pana maine

Totodata, ramane valabila alerta de vreme rea, valabila in intervalul 12 octombrie, ora 21 – 13 octombrie, ora 10.
În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va restrânge treptat către nord-est. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi, mai ales la altitudini mari, se va depune strat nou de zăpadă. Va ploua în general moderat cantitativ în jumătatea de nord a Moldovei, iar spre dimineaţă se vor semnala precipitaţii mixte, îndeosebi în zona subcarpatică.

Vântul va avea intensificări în sudul şi în estul ţării, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.