Ursul care a fost vazut miercuri dimineata in centrul orasului Sibiu a fost prins intr-o curte, la distanta foarte mare de locul in care a fost zarit prima data.

Potrivit Politiei Sibiu, autoritatile au incercat sa tranchilizeze animalul cu o arma speciala, dar nu s-a reusit. Ulterior, acesta a fost impuscat cu o arma de vanatoare si a murit.

Ursul a fost prins intr-o curte de pe Strada Lunga, dupa ce a strabatut jumatate de oras, potrivit reprezentantilor Politiei Sibiu, scrie News.ro.

Initial, animalul a fost vazut in zona centrala a orasului Sibiu, o echipa mixta de politisti, jandarmi, pompieri si reprezentanti ai Gradinii Zoologice intervenind pentru localizarea si prinderea acestuia, conform sursei citate.

Actiunea a durat aproximativ doua ore, timp in care populatia a fost sfatuita sa evite perimetrul in care se banuia ca s-ar putea afla ursul.

"Problema cand se trage cu arma cu tranchilizante este ca, pentru a-si face efectul, trebuie sa te apropii foarte mult de animal. Au incercat, dar procedura a esuat. S-a considerat ca este mai sigur pentru populatie, data fiind starea de agitatie a animalului, sa se intervina cu o arma de foc. S-a tras de la mai mult de 50 de metri de catre un membru al Asociatiei Vanatorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazar.

Potrivit politistilor, ursul este unul ”de mari dimensiuni”, reprezentantii Gradinii Zoologice precizand ca animalul nu este unul aflat in grija lor. Animalul avea aproximativ sase ani si circa 150 de kilograme.

Autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili cum a ajuns ursul in oras.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.