Fostul premier Victor Ponta a afirmat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Ploiesti, ca va cere audierea lui Tony Blair in dosarul legat de vizita acestuia in Romania. Ponta a primit citatie din partea procurorilor pentru a fi audiat din nou in dosarul in care apare numele politicianului britanic.

Victor Ponta a ajuns la DNA Ploiesti miercuri dimineata, in jurul orei 9.20.

”De o luna jumatate nu m-am mai vazut cu domnul procuror”, a spus Ponta in momentul sosirii la sediul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, fostul premier a fost citat la DNA Ploiesti pentru a da noi declaratii in dosarul legat de vizita lui Tony Blair in Romania.

Ponta a lasat sa se inteleaga ca este nemultumit de faptul ca jurnalistii stiau de sosirea sa la DNA.

”Voi stiti intotdeauna mai bine, eu am aflat de aseara. Va multumesc”, a spus Ponta.

Intrebat daca va cere audierea lui Tony Blair in acest dosar, fostul premier a raspuns: ”Normal!”

Sursele judiciare au precizat ca este vorba doar de o audiere si nu de extindere a urmaririi penale pentru noi infractiuni, cum s-a intamplat marti in cazul deputatului Sebastian Ghita, cercetat si el in acelasi dosar.

Marti, procurorii DNA au extins urmarirea penala fata de Sebastian Ghita in dosarul in care este cercetat si Victor Ponta, noua infractiune de care este acuzat parlamentarul fiind folosirea cu rea-credinta a creditului societatii, scrie News.ro.

Procurorii DNA au anuntat, pe 6 septembrie, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Ulterior, pe 10 septembrie, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICC) au modificat conditiile controlului judiciar pentru Victor Ponta, in dosarul in care fostul premier este acuzat de complicitate la spalare de bani.

Astfel, fostului premier i-a fost ridicata interdictia de a face declaratii in public despre dosar. Totodata, Ponta a primit permisiunea de a parasi tara, pentru a face o vizita in China.

Citeste si:
O procuroare vrea să îi audieze pe Donald Trump și pe copiii săi...
O procuroare vrea să îi...

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita lui Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.