Un echipaj de jandarmi a intervenit la finalul unei piese de teatru jucata, duminica, in aer liber, in Piata Unirii din Iasi, si le-a cerut celor doi actori sa se legitimeze, pe motiv ca au folosit cuvinte jignitoare in timpul reprezentatiei.

Piesa, intitulata "Huoooo!!!", a fost jucata duminica dupa-amiaza, in Piata Unirii din Iasi, actorii fiind doi membri ai trupei "Aualeu" din Timisoara.

Cei doi actori interpretau rolul unei pensionare, fosta profesoara de limba romana, care protesta fata de pensia mica pe care o are, si al unui jandarm venit la fata locului sa asigure ordinea si linistea publica.

Spectacolul a durat aproximativ o ora, iar la finalul piesei un echipaj de jandarmi s-a apropiat de actori, cerandu-le sa se legitimeze, pe motiv ca au folosit cuvinte jignitoare in timpul reprezentatiei.

Discutiile in contradictoriu au durat cateva minute, iar cei doi actori le-au spus jandarmilor ca este vorba despre un act de cultura, iar pentru piesa de teatru organizata la Iasi exista toate aprobarile necesare.

Reprezentatia este inclusa in programul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar (FITPT), manifestare organizata de Teatrul "Luceafarul" din Iasi.

In cele din urma, jandarmii au plecat din zona, indreptandu-se catre Teatrul "Luceafarul" din Iasi, pentru a lua legatura cu organizatorii festivalului.

Directorul artistic al FITPT, Oltita Cintic, a declarat ca "situatia este absurda si ca spectacolul oferit la final de jandarmi parca face parte din spectacolul propriu-zis".

"Au venit la noi la teatru, am discutat si le-am explicat ca arta nu este o realitate. In cele din urma nu ne-au dat amenda, dar situatia este ciudata. Am vorbit apoi si cu comandantul Jandarmeriei Iasi, care a inteles, apoi a ras si el", a spus Oltita Cintic.

Ea a mai afirmat ca in comedia jucata la Iasi, Jandarmeria este intr-adevar ironizata, dar ca este prezentata si situatia societatii romanesti in ansamblu, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.