Peste 100 de tineri specialisti in domeniul IT s-au reunit la Palatul Victoria, in cadrul unui maraton digital - GovITHub, informeaza romanialibera.ro. Cu aceasta ocazie, premierul Dacian Ciolos lauda activitatea bursierilor si voluntarilor, care incearca sa identifice solutii moderne care sa vina in sprijinul cetatenilor si al administratiei, scrie b1.ro.

"Se intampla ceva minunat in acest weekend, la Guvern. O efervescenta de creativitate si entuziasm adusa de cei 20 de bursieri si peste 100 de voluntari GovITHub, toti tineri profesionisti in IT, care lucreaza full time pana duminica seara pentru a veni cu solutii moderne in sprijinul cetatenilor si administratiei. Ma bucur sa vad pe lista proiectelor la care se lucreaza idei inspirate precum: o aplicatie pentru mai buna conectare a romanilor din diaspora cu ceea ce se intampla acasa, un proiect de vizualizare si deschidere a datelor detinute de institutiile publice, o aplicatie prin care sectorul public poate furniza informatii personalizate sub forma unor alerte pentru cetateni, un proiect prin care pacientii pot sa evalueze in mod sincer serviciile medicale pe care le primesc, o initiativa ce face posibila semnalarea parcarilor ilegale direct catre autoritatile competente.

Energia, competentele si pasiunea acestor tineri ca muncesc sustinut acum, la Palatul Victoria, sunt dovada ca Romania se poate moderniza", scrie Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.