Paisprezece persoane - cetateni sirieni, irakieni, egipteni, algerieni si kosovari - au fost prinse de politistii de frontiera din Timis cand incercau sa intre ilegal in tara din Serbia, migrantii declarand ca intentionau sa ajunga ​intr-un stat din vestul Europei.

Politistii de frontiera din Timisoara, cu sprijinul agentilor de la Politia Teremia Mare, au prins 14 migranti care incercau sa treaca ilegal frontiera din Serbia.

In noaptea de vineri spre sambata, politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Moravita au observat mai multe persoane care mergeau pe jos, pe camp, dinspre Serbia spre Romania.

Politistii au prins, in apropierea localitatii Moravita, 11 persoane - sase barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, si patru copii, cu varste intre 5 si 11 ani, - care au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera, pentru cercetari, scrie News.ro.

Cei 11 nu aveau documente de identitate si au declarat ca sunt cetateni sirieni, irakieni, egipteni si algerieni.

Ei au spus ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Si politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Lunga au prins, sambata dimineata, in zona localitatii Nerau, cu sprijinul agentilor de la Politia Teremia Mare, trei barbati din Kosovo, cu varste cuprinse intre 18 si 24 ani.

Acestia au fost dusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, unde s-a stabilit ca au trecut frontiera din Serbia.

Politistii de frontiera din Timis fac cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, fiind contactate autoritatile sarbe pentru cercetarea in comun a incidentelor si punerea in aplicare a acordului de readmisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.