Alte 23 de cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, in judetele Mures, Arad si Brasov, numarul cazurilor inregistrate de la inceputul anului, in 25 de judete, ajungand la 753, a anuntat, vineri, Ministerul Sanatatii.

De de la inceputul anului si pana in 7 octombrie au fost confirmate in Romania 753 de cazuri de rujeola, fiind raportate trei decese prin rujeola.

Dintre cele 753 de cazuri de rujeola confirmate in 25 de judete, cele mai multe au fost in: Mures (168), Bistrita-Nasaud (128), Arad (131), Cluj (90) si Timis (75). Celelalte cazuri au fost confirmate in judetele Brasov (32), Suceava (31) Caras-Severin (30), Hunedoara (17), Salaj (8), Alba, Iasi (cate cinci), Bacau, Constanta, Sibiu (cate trei), Dambovita, Neamt, Olt (cate doua), Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinti si Vaslui (cate un caz), in Bucuresti fiind inregistrate trei cazuri

“Majoritatea cazurilor reprezinta focare in comunitatile cu acoperire vaccinala scazuta. Astfel, au fost organizate actiuni de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinati sau nevaccinati”, a precizat sursa citata.

Ministerul Sanatatii face din nou apel la parinti sa respecte calendarul de vaccinare ROR, pentru sanatatea copiilor.

In zonele afectate, Institutul National de Sanatate Publica recomanda vaccinarea copiilor la varsta de sapte luni, cu refacerea vaccinului la varsta de un an, scrie News.ro.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca exista suficiente doze de vaccin pentru toti copiii care au nevoie de imunizare.

In anul 2015 au fost doar sapte cazuri confirmate de rujeola si niciun deces.

Ministerul Sanatatii sustine ca inmultirea cazurilor de rujeola s-ar fi produs din cauza campaniilor impotriva vaccinarii, in conditiile in care, in ultimii doi ani, in Romania nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.