Copresedntele ALDE Calin Popescu Tariceanu i-a transmis premierului Dacian Ciolos, in calitate de senator, o interpelare in care cere sa afle cate interceptari au avut loc in ultimii trei ani, cate au fost in baza unui mandat de siguranta nationala si cat au costat aceste investigatii.

"Care este numarul cetatenilor romani carora le-au fost interceptate si inregistrate comunicatiile efectuate prin telefon sau prin intermediul calculatoarelor personale in 2014, 2015 si in 2016 ? Cate interceptari si inregistrari s-au facut, pe baza unor mandate pentru siguranta nationala, in anii 2014, 2015 si 2016, emise pe numele cetatenilor romani ? Care este costul mediu lunar in anii 2014, 2015 si 2016 pentru interceptarea telefoanelor si a calculatoarelor personale ? Care este costul lunar, in anii 2014, 2015 si 2016, pentru realizarea de stenograme ca urmare a transcrierii interceptarilor ?", intreaba Calin Popescu Tariceanu, potrivit unui comunicat al Senatului.

Liderul ALDE vrea sa afle si ce masuri a luat Ministerul Justitiei pentru a "preveni scurgerea premeditata de informatii confidentiale" in spatiul public, din partea procurorilor, in cazul dosarelor aflate in instrumentare, scrie News.ro.

Calin Popescu Tariceanu a afirmat, marti, la B1 TV, ca el insusi a fost interceptat in baza unui mandat de siguranta nationala in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.