Saisprezece migranti irakieni au fost gasiti de politistii de frontiera dupa ce au trecut Dunarea, ajutati de calauze si au ajuns in apropierea localitatii doljene Gighera.

Grupul de migranti irakieni (opt barbati, doua femei si sase minori, cu varste cuprinse intre 10 si 42 ani) a fost descoperit de catre politistii de frontiera de la Punctul de Trecere Giurgiu - Sectorul Bechet, in noaptea de luni spre marti, la ora 2.30, in apropierea malului romanesc al Dunarii, in zona localitatii de frontiera Gighera, din judetul Dolj, potrivit unui comunicat al Politie de Frontiera.

”Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bechet pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit ca grupul era format din cetateni irakieni ”, se arata intr-un comunicat pe site-ul politiadefrontiera.ro.
Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera bulgare, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

In cadrul primelor cercetari, cetatenii irakieni au declarat ca au plecat din tara de origine cu intentia de a ajunge in Germania. In acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria, unde au ramas o perioada de timp, fiind ulterior preluati de calauze care i-au transportat la malul Dunarii, traversand fluviul cu doua ambarcatiuni. Migrantii au declarat ca au apelat la ajutorul unor calauze care le-au organizat calatoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ”trecere frauduloasa a frontierei de stat”, urmand ca migrantii sa fie predati Politiei de Frontiera Bulgare, conform protocolului romano-bulgar, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.