Ministerul Apararii Nationala va analiza in ce conditii Gabriel Oprea a fost inaintat de la gradul de colonel la cel de general, verificarile fiind facute de o comisie.

“Ca urmare a sesizarilor si solicitarilor de informatii venite din partea jurnalistilor privitoare la indeplinirea conditiilor legale pentru inaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigada a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apararii nationale a dispus constituirea, la nivelul MApN., a unei comisii care sa analizeze aspectele semnalate. Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine catre mass-media si opinia publica”, a anuntat, marti, Ministerul Apararii.

Gabriel Oprea este general cu patru stele in rezerva din octombrie 2009, cand a fost inaintat in grad prin decret al presedintelui Traian Basescu. Anterior, in 1 decembrie 2008, Oprea fusese inaintat in gradul de general-locotenent in rezerva, scrie News.ro.

Gabriel Oprea a absolvit in 1983 cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi din Sibiu, cu diploma si gradul de locotenent. In 1990 si-a luat licenta in drept la Universitatea din Bucuresti, in 1997 a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului National de Aparare, iar in anul 2000 si-a sustinut lucrarea de doctorat in domeniul Procedurii Penale sub coordonarea profesorului universitar doctor Ion Neagu.

Dupa absolvirea Scolii Militare de Ofiteri, la arma Intendenta, specialitate Logistica, in urma careia a obtinut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat pana in 1990 ca ofiter de intendenta si apoi ca ofiter consilier juridic cu grad de capitan, fiind activat in 2001 drept colonel de Justitie. In decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justitie militara. In 2003 a primit a doua stea la gradul de general, in urma activitatii desfasurate la Rezervele Statului intr-o functie de general cu trei stele. Dupa ce a fost trecut in rezerva, a primit a treia stea la 1 decembrie 2008, iar din octombrie 2009 estre general cu patru stele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.