Fosta sotie a lui Gyuri Pascu, Daniela Marin, rememoreaza, intr-o relatare pe blogul sau, noaptea in care a murit artistul, afirmand ca, la sosirea primei ambulante, acesta isi revenise complet si ca nu mai existau nici macar simptomele atacului de panica. Ea afirma, insa, ca din 13 septembrie artistul avea probleme la un picior, motiv pentru care mergea cu ajutorul carjelor, ca aceasta, diabetul si scaderea vederii erau singurele afectiuni pe care le recunostea si ca se temea de medici.
"Desigur, daca profesional vorbind a omis sa mai faca ceva doctorita care a venit cu prima salvare, sa se actioneze in consecinta… nu e treaba mea. Asta nu-l ajuta pe Gyuri si din pacate, parerea mea e ca nu va ajuta pe nimeni altcineva decat pe doamna in cauza. Dar, cand a venit dumneaei, Gyuri isi revenise complet. Chiar am si zis ca e ca in sala de asteptare la stomatologie cand, de frica, nu te mai doare nimic. Nici macar ceea ce denumea atac de panica nu a avut loc in prezenta doamnei doctor. I-a explicat ce simtea, i-a raspuns la intrebari… Chiar ma uitam cu speranta ca atunci parca uitase de panica complet", scrie Daniela Marin in textul intitulat "Pentru Gyuri".

Ea spune si ca inclusiv dupa ce a condus-o pe doctorita la poarta si s-a intors, Gyuri Pascu era bine.

"Am mai stat putin si-apoi l-am intrebat daca nu vrea sa mearga sa se intinda in pat. A zis ca da, si spre uimirea mea s-a ridicat cu usurinta in picioare, ba mai mult, a spus ca nu vrea sa mearga cu carjele. Asta nu se mai intamplase de mult prea multe zile. Mai exact din 13 septembrie, o zi in care cu 26 de ani in urma murise mama mea. Nu stiu daca s-ar fi putut salva, nu stiu daca isi dorea sa fie salvat, chiar daca, cu mare speranta si incredere astepta sa treaca noaptea ca sa mergem a doua zi la Targoviste, la acupunctura. Marea lui incredere era in acel tratament, si singura problema recunoscuta, in afara de diabet si de reducerea considerabila a vederii era aceea cu piciorul. Cu toate ca de la bun inceput l-am rugat sa inteleaga ca trebuie sa mearga si la neurologie si cardiologie, macar pentru un control, chiar daca urma sa faca in continuare tratamentul de acupunctura, nu a vrut. Dupa cum mi-a povestit ce se intamplase cu piciorul, mie asta mi-a venit instantaneu in minte. Dar eu nu sunt medic. Si nici n-am reusit in toti acesti ani sa-l conving vreodata sa mearga la controale medicale. Nici eu, nici copilul nostru, nici prietena, nici nimeni. Imi va trebui ceva timp sa accept ca pana si-n asta a facut tot cum a vrut el. Acesta este adevarul", scrie femeia.


In textul postat pe blog, Daniela Marin povesteste mai multe episoade din viata lui Gyuri Pascu in care a fost dezamagit de prieteni, de posturile care ii refuzau melodiile sau cand era urmarit de ziaristii tabloidelor. Ea afirma inclusiv ca accidentul vascular cerebral suferit de Gyuri Pascu in decembrie 2010 a avut drept cauza enervarea produsa de un fotograf care il urmarise o zi intreaga si cu care a avut un schimb. de replici.

Ioan Gyuri Pascu a murit in 26 septembrie, la varsta de 55 de ani, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti.

In aceeasi zi, Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar in care se fac cercetari pentru moarte suspecta. In urma necropsiei facute, la solicitarea familiei, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauza a decesului afectiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Trei apeluri au fost primite la 112 in cazul lui Ioan Gyuri Pascu, in 26 septembrie, la orele 03.23, 04.42 si 04.53, primele doua pentru urgenta medicala si al treilea pentru agravarea starii pacientului, potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS). Persoana care a efectuat primul apel, la ora 03.23, a anuntat o urgenta medicala, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenta al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, scrie News.ro.

Potrivit datelor comunicate initial de SABIF, la ora 03:26 s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind atac de panica, la care s-a deplasat un echipaj format din medic si ambulantier. La al doilea apel pentru Gyuri Pascu, anuntat initial de SABIF ca fiind la ora 04:46, motivul solicitarii a fost “cianoza, coma”. Dupa al doilea apel, primul care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim ajutor de la SMURD, care a si inceput manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensiva de la SMURD si un echipaj de tip C2 de la SABIF.

Comisia de disciplina a solicitat Comitetului Director al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov reducerea cu 10 la suta, timp de doua luni, a salariului medicului de pe prima ambulanta care a intervenit in cazul lui Ioan Gyuri Pascu, intrucat a mers la consultatie doar cu una din cele trei truse medicale obligatorii si nu a luat acordul scris al pacientului ca refuza transportul la spital,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.