Inalta Curte a majorat luni pedepsele dispuse in dosarul Microsoft, cea mai grea sentinta fiind pronuntata in cazul lui Gheorghe Stefan 'Pinalti', care a primit 6 ani de inchisoare.

Un procuror DNA a cerut, luni, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) aplicarea unor pedepse maxime pentru cei patru inculpati din dosarul Microsoft, in cadrul ultimului termen in care sunt judecati oamenii de afaceri Nicolae Dumitru si Dorin Cocos, fostul ministru Gabriel Sandu si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan, scrie Hotnews.ro.
Astfel, inculpatii au primit pedepse mai mari in acest dosar, dupa cum urmeaza: Dorin Cocos a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, Gheorghe Stefan - 6 ani de inchisoare, omul de afaceri Nicolae Dumitru - 2 ani si patru luni de inchisoare, fostul ministru Gabriel Sandu - 3 ani de inchisoare cu executare. Totodata, instanta a dispus confiscarea de la acestia a aproximativ 16 milioane de euro si peste doua milioane de dolari. Toti inculpatii si-au recunoscut faptele si au declarat cu lacrimi in ochi, in fata judecatorilor, ca regreta ce au facut.

Dosarul Microsoft - Dorin Cocos a primit mita 9 milioane de euro

Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, precum si fostul primar Gheorghe Stefan si fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, in 23 martie, in dosarul "Microsoft".

Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Citeste si:
Tariceanu: Dosarul Microsoft nu e singurul esec care face sa se...
Tariceanu: Dosarul Microsoft...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.