Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti incep, luni, audierile in dosarul privind moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Sunt citati sa dea declaratii, in calitate de martor, angajati de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si SMURD.

Anchetatorii au stabilit persoanele pe care sa le cheme la audieri dupa ce, saptamana trecuta, au ridicat mai multe documente de la cele doua institutii care au trimis ambulante la Ioan Gyuri Pascu, in dimineata zilei de 26 septembrie, in urma apelurilor fostei sotii a actorului, la numarul 112.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca prima persoana citata sa dea declaratii este medicul de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov care a ajuns la Ioan Gyuri Pascu dupa primul apel la numarul 112, iar dupa consultatie i-a pus diagnosticul de "atac de panica" si i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam.

In cadrul dosarului in care se fac cercetari pentru moarte suspecta, anchetatorii au ridicat, vineri, defibrilatorul din dotarea ambulantei SMURD care a mers la domiciliul lui Ioan Gyuri Pascu. Procurorii urmeaza sa stabileasca daca defibrilatorul a functionat corespunzator.

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit in 26 septembrie, la varsta de 55 de ani, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti. In urma necropsiei facute la solicitarea familiei, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauza a decesului afectiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Trei apeluri au fost primite la 112 in cazul lui Ioan Gyuri Pascu, in 26 septembrie, la orele 03.23, 04.42 si 04.53, primele doua pentru urgenta medicala si al treilea pentru agravarea starii pacientului, potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Persoana care a efectuat primul apel, la ora 03.23, a anuntat o urgenta medicala, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenta al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

“Apelanta a revenit precizand ca, desi la adresa a fost un echipaj de ambulanta, nu stie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat catre acelasi Dispecerat. La ultimul apel s-a anuntat ca starea pacientului s-a agravat, cazul intrand in zona de competenta a ISU - SMURD catre care a fost directionat”, a precizat purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, intr-un raspuns transmis agentiei News.ro.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Dupa informatiile transmise de STS, conducerea Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a anuntat ca a dispus o noua analiza privind modul in care Ambulanta tip C2 (cu medic) a ajuns la caz in urma echipajului SMURD, desi a fost alertata mai devreme decat ambulantele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Echipajul va trebui sa explice de ce deplasarea a fost peste timpul mediu de raspuns la urgentele de cod rosu, prevazut in lege, si de ce exista diferente intre timpul de ajungere notat in fisa de interventie si timpul real de ajungere la caz.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.