Inscrierile la concursurile pentru cele 2.303 de posturi de politisti angajati prin incadrare directa, cu alte studii decat in unitatile de invatamant MAI, vor incepe luni, iar dosarul nu va mai contine copii legalizate, nu va mai fi nevoie de cazierul judiciar, in timp ce media finala se va calcula diferit fata de concursurile organizate in luna mai, anunta Politia Romana.

Dosarele viitorilor candidati pentru cele 2.303 posturi scoase la concurs vor arata diferit fata de cele de la concursurile de acelasi tip organizate in mai. In aceasta sesiune nu va mai fi nevoie de copii legalizate ale documentelor si nici de cazierul judiciar, document care este emis tot de Politia Romana.

De asemenea, o alta noutate este ca media va fi calculata diferit fata de sesiunea trecuta de angajari prin incadrare directa. De aceasta data, probele sportive vor fi eliminatorii, iar rezultatele nu vor conta pentru media finala. Doar in situatia in care, pe ultimul loc, se claseaza mai multi candidati care au obtinut aceeasi medie la celelalte probe se va face o departajare cu ajutorul rezultatelor de la probele sportive.

Cei care doresc sa devina politisti trebuie sa aiba inaltimea de minimum 1,65 metri, femeile si 1,7 metri, barbatii. Nu este impusa o limita de varsta, iar baremele probelor sportive sunt mai permisive pentru cei mai inaintati in varsta.

Perioada de inscriere pe posturile scoase la concurs de Politia Romana este 3 - 7 octombrie.

Demersul Inspectoratului General al Politiei Romane este o noua etapa in programul de reducere a deficitului de personal cu care se confrunta intreg Ministerul Afacerilor Interne. Posturile scoase la concurs sunt pentru structurile de ordine publica, politie rutiera, politie transporturi si conductori de caini.

De la inceputul anului, de cand a intrat in vigoare legea pensiilor speciale, care le da angajatilor MAI si militarilor posibilitatea sa iasa la pensie inainte de 65 de ani primind 65% din salariu, au iesit la pensie peste 8.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, iar institutia se confrunta acum cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

Potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) la inceputul lui septembrie, deficitul de personal se ridica la aproximativ 17.500 de functii, relateaza News.ro.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.