Anchetatorii ridica, vineri, documente de la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti si de la SMURD, in dosarul privind moartea lui Ioan Gyuri Pascu, deschis de Parchetul Tribunalului Bucuresti dupa decesul actorului, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Documentele au fost cerute de la cele doua institutii care au trimis ambulante la locuinta in care statea Ioan Gyuri Pascu, luni dimineata, in urma apelurilor fostei sotii a actorului la numarul 112. Politistii de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei ridica vineri documentele care vor fi folosite in ancheta.

Sursele citate au precizat ca vineri nu vor fi audieri in acest caz, urmand ca anchetatorii sa stabileasca pe cine vor chema, in perioada urmatoare, sa dea declaratii in calitate de martor, scrie News.ro.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis, luni, dupa decesul lui Ioan Gyuri Pascu, un dosar in care se fac cercetari pentru moarte suspecta.

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineata, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti. In urma necropsiei facute, la solicitarea familiei, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauza a decesului afectiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Dupa ce jurnalistii de la GSP au scris, miercuri, ca Gyuri Pascu a chemat o ambulanta cu doua ore inainte de deces, in noaptea de duminica spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinta acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panica" si i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam, Colegiul Medicilor, Ministerul Sanatatii si Serviciul de Ambulanta Bucuresti au inceput anchete in acest caz.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a declarat, joi, ca medicul de la Serviciul de Ambulanta nu i-a facut o electrocardiograma lui Ioan Gyuri Pascu si exista suspiciuni ca anumite chestiuni au fost privite superficial, precizand ca trebuie vazut care era atunci starea pacientului si de ce a decis medicul asa. Raed Arafat a precizat ca in cazul in care se sesizeaza ca un pacient a facut atac de panica, nu exista o procedura foarte clar stabilita, deciziile privind actul medical fiind luate de medicii sositi la interventii.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Comisia de disciplina a solicitat Comitetului Director al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov reducerea cu 10 la suta, timp de doua luni, a salariului medicului de pe prima ambulanta care a intervenit in cazul lui Ioan Gyuri Pascu, intrucat a mers la consultatie doar cu una din cele trei truse medicale obligatorii si nu a luat acordul scris al pacientului ca refuza transportul la spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.