Honeywell (NYSE: HON) il va aduce in Romania pe astronomul american dr. Robert W. Wilson, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 1978, in cadrul unui program special organizat la Universitatea Politehnica Timisoara (UPT).

In zilele de 26 si 27 octombrie, studentii si cadrele universitare vor putea participa la mai multe activitati pe teme stiintifice alaturi de Robert W. Wilson, primul Laureat al Premiului Nobel care viziteaza UPT. De asemenea, el va sustine o conferinta de presa in data de 26 octombrie, in cadrul universitatii.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Honeywell Initiative for Science and Engineering (HISE) face parte din programul global de responsabilitate sociala al companiei, coordonat de Honeywell Hometown Solutions. HISE isi propune sa incurajeze si sa indrume tanara generatie de oameni de stiinta si ingineri, oferindu-le posibilitatea de a interactiona cu personalitati recunoscute la nivel international, precum si cu specialisti de top din cadrul Honeywell. Este a doua oara cand acest program se desfasoara intr-o universitate din Romania; prima editie HISE a avut loc in 2015 la Universitatea Politehnica Bucuresti, odata cu vizita profesorului Eric Cornell, castigatorul Premiului Nobel pentru Fizica in anul 2001 pentru condensarea Bose-Einstein.

Dr. Robert W. Wilson, oaspetele de anul acesta, a primit Premiul Nobel pentru Fizica in anul 1978, pentru descoperirea radiatiei cosmice de fond, la Bell Labs, in New Jersey, impreuna cu Arno Allan Penzias.

Aceasta descoperire din anul 1964 a avut implicatii majore asupra teoriei „Big Bang-ului”, fenomen care a dat nastere universului in urma cu aproximativ 15 miliarde de ani. In 1964, cei doi cercetatori au descoperit un zgomot de fond consistent receptionat din toate directiile, despre care au crezut initial ca este o problema mecanica sau o reflexie a radiodifuziunii terestre. In schimb, cercetarile ulterioare au aratat ca descoperisera radiatia cosmica de fond, o ramasita tacuta, dar persistenta a „Big Bang-ului”.

Dr. Wilson a ramas la Laboratoarele Bell pana in 1994, cand a fost numit cercetator stiintific principal la Centrul pentru Astrofizica Harvard-Smithsonian din Cambridge, Massachusetts, unde activeaza si in prezent.

Citeste si:
Regizorul Kantemir Balagov, laureatul celei de-a XIII-a editii a...
Regizorul Kantemir Balagov,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.