Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, impreuna cu procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, efectueaza, joi dimineata, perchezitii in municipiul Bucuresti si in trei judete intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, informeaza Agerpres.

Potrivit unor comunicate emise de IJP Prahova si PCA Ploiesti, 34 de perchezitii au loc in acest dosar la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si din judetele Prahova, Ilfov, Suceava, Iasi, actiunea vizand un grup infractional specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.

Anchetatorii spun ca, in perioada 2012-2014, persoanele banuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Astfel, administratorii unui numar de 20 de societati comerciale au inregistrat in evidentele contabile cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale avand ca drept scop sustragerea de la plata taxelor si impozitelor.

Concret, prin intermediul acelor firme ar fi fost efectuate operatiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate.

"In baza facturilor emise de societatile "fantoma" controlate de suspecti, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si taxa pe valoare adaugata dedusa in mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au facut obiectul acestui circuit financiar fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in valoare de 117.746.750 lei", se arata in documentele citate.

In urma perchezitiilor, 27 de mandate de aducere vor fi puse in executare, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.