Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), prin plagiate.ro, a transmis printr-un comunicat ca ei considera ca teza de doctorat a lui Kovesi este plagiat.

Anuntul vine dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a sustinut, marti, la Parchetul general, ca a participat la "masluirea" raportului tehnic de expertiza prin care s-a stabilit, in 2012, ca procurorul sef al DNA, nu a plagiat in teza de doctorat.

"In calitate de depozitar si constructor al Indexului Operelor plagiate in Romania, in calitate de prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate, confirmam ca la sesizarea presei am realizat documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu realizat in lucrarea 'Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal'", a Laurei Codruta Kovesi, se arata intr-un comunicat de presa postat pe plagiate.ro.

Teza de doctorat l-a avut in calitate de conducator stiintific pe profesorul universitar dr. Viorel Pasca, fiind prezentata la Universitatea de Vest din Timisoara, in 2011, transmite Ziare.com.

"Rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.