Copresedintele PNL Vasile Blaga a ajuns, miercuri, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat intr-un dosar de trafic de influenta, sustin surse judiciare. El a spus ca a fost citat telefonic si ca i s-a adus la cunostinta ca are calitatea de suspect, fara a preciza date in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Vasile Blaga a ajuns la sediul DNA Ploiesti in jurul orei 9.30, surse apropiate anchetei spunand ca el fusese citat pentru ora 10.00.

Conform unor surse judiciare, Blaga a fost chemat in fata procurorilor anticoruptie pentru a da declaratii in legatura cu presupuse fapte de coruptie savarsite intre anii 2009-2012, pe cand era ministru de Interne. Concret, ar fi vorba despre un dosar de trafic de influenta, in care fostul ministru este suspectat ca ar fi intervenit pentru acordarea in mod preferential a unor contracte catre anumite firme.

La intrarea in sediul DNA, Blaga a declarat ca are calitatea de suspect, refuzand sa faca alte comentarii in legatura cu acuzatiile care i se aduc, scrie News.ro.

In 19 septembrie, Vasile Blaga a fost audiat la DNA - Structura Centrala, el declarand ca a fost citat pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar deschis in acest an. Atunci, la iesirea de la DNA, Blaga a spus ca a fost intrebat de procurori despre masina sa cu care seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor, chestorul Liviu Popa, a facut un accident usor in urma cu doua saptamani.

Copresedintele PNL a mai fost audiat la DNA, in 14 aprilie, tot in calitate de martor, intr-un dosar privind fapte de abuz in serviciu deschis in 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci ca Blaga a dat declaratii intr-un dosar privind despagubiri ilegale acordate de ANRP.

In 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaratii de martor in dosarul in care Elena Udrea este acuzata de finantarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.