Cea de-a treia editie a festivalului iMapp Bucharest a fost marcata de revenirea pe scena bucuresteana a artistei irlandeze Róisín Murphy si de o premiera - atat juriul, cat si publicul, au premiat aceeasi echipa participanta. Anul acesta, Limelight din Ungaria, a oferit spectacolul ”Interconnection”.

Róisín Murphy, renumita pentru experimentele pe care le face in muzica si in show-urile sale, a interpretat piese proprii si compozitii din perioada Moloko, duo din care a facut parte din 1994 pana in 2003, cand a ales cariera solo.

”Este asa de bine sa fiu la Bucuresti. Un oras fabulos!”, a spus ea pe scena amplasata in fata Palatului Parlamentului, spre care mai multe mii de perechi de ochi se indreptau, din cand in cand, pentru a nu rata inceputul proiectiilor.

Fiecare piese a insemnat o schimbare a vestimentatiei - masti, palarii, ochelari de soare ori cape si saluri - si o interpretare aparte. Tetarala si cu o voce impunatoare, Róisín Murphy a vorbit despre dragoste, exploatare si placere.

”Sunteti oameni frumosi”, a exclamat ea, ”nu as fi aici, daca nu ar fi de placere. Placerea a pornit totul”, a adaugat cantareata, care a fost insotita pe scena din Piata Constitutiei de patru muzicieni.

Dupa o ora si jumatate, la 22.30, actorul Dragos Bucur a dat startul competitiei de video-mapping. Juriul a votat, pe de o parte, publicul a avut la dispozitiei un numar la care putea trimite SMS pentru a-si exprima alegerea.

Juriul a fost format din Martin Pošta, Ana Ascencio, Kaat Heirbrant, Ilkka Paloniemi si Birgit Zander - personalitati ale industriei audio-vizuale internationale.

Romera Diseño e Infografia SL, echipa specializata in lucrari grafice si de post-productie din Spania, o referinta in industrie, a prezenta la iMapp Bucharest lucrarea ”Chaos2Understanding” - o trecere in revista a lumii, de la origini pana in zilele noastre.

Mindscape Studio din Romania, studio de multimedia si tehnologie creativa specializat in video mapping, a propus pentru cea de-a treia editie a evenimentului lucrarea ”We Are Them”, o conversatie filosofica intre doi oameni si spectatori, prin imagini, care se vor regasi in povestea lor, experimentand emotii puternice.

Citeste si:
Politicienii rabdă frig în Parlament. Un senator AUR face yoga să...
Politicienii rabdă frig în...

Limelight, echipa din Ungaria, care are o experienta de peste 15 ani, a pregatit spectacolul ”Interconnection”. Continutul animatiilor si arta de a povesti 3D au facut ca Limelight sa fie considerat unul dintre cele mai importante grupuri de artisti din domeniul 3D video mapping.

Filip Roca, director artistic, artist vizual si new media din Muntenegru a venit cu un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit ”Dislexia”, scrie News.ro.

Illuminarium3000, un studio din Sankt Petersburg, Rusia, a proiectat la iMapp Bucharest lucrarea ”Close Encounters Of The Thirty Third Kind”, iar VOID, un grup independent de creatie din Istanbul, Turcia, a pregatit show-ul audio-video ”Lines” pentru concursul de la Bucuresti.

iMapp, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, este unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate audio vizualului.

Citeste si:
15 legi ale lui Murphy in care, cu siguranta, te vei regasi
15 legi ale lui Murphy in...

Anul acesta, competitia din Romania este finalista in categoria "Live Event of the Year", la premiile AV Awards Londra, care vor fi decernate pe 30 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.