Un nou protest fata de Gabriel Oprea a fost anuntat, pentru vineri seara, in Piata Universitatii din Bucuresti, de catre organizatorii manifestatiei care a strans, joi, in Capitala, peste 2.500 de oameni.

In cateva ore de la anuntarea pe Facebook a evenimentului, peste 500 de oameni si-au comunicat intentia de a participa, iar circa o mie s-au declarat interesati.

Pe pagina de Facebook "Ziua 2 - Protest «Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecat!» a fost anuntata o noua manifestatie impotriva votului senatorilor in cazul fostului vicepremier. Protestul ar urma sa aiba loc in Piata Universitatii din Capitala, intre orele 18 si 21, potrivit News.ro.

"Iesim in strada pentru cei care nu mai sunt printre noi si nu-si mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut retinerea, arestarea sau alta masura preventiva. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept si ale democratiei daca este sau nu vinovat. Dar PSD si acolitti din ALDE si PRU au pus statul de drept intre paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poti sa furi, poti sa ucizi, poti sa faci orice daca esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioara a Parlamentului, institutia fundamentala a democratiei", au scris, pe Facebook, organizatorii manifestatiei.

Protestul organizat joi, in fata Senatului, fata de votul prin care a fost respinsa cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, s-a incheiat dupa aproximativ trei ore si jumatate, la manifestatie participand circa 2.500 de persoane, care au blocat pentru scurt timp circulatia pe Calea 13 Septembrie.

In jurul orei 21.15, in fata Senatului mai erau doar aproximativ 100 de persoane care scandau impotriva parlamentarilor si a lui Gabriel Oprea.

Protestatarii au blocat pentru aproximativ o ora circulatia pe Calea 13 Septembrie, dupa ce au rupt cordonul de jandarmi si s-au apropiat de poarta Senatului.

Ei au aruncat cu suluri de hartie igienica in zidul Parlamentului si au scandat impotriva lui Gabriel Oprea, a parlamentarilor care au votat impotriva cererii DNA, dar si impotriva partidelor, in general.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Printre mesajele scandate si afisate de protestatari au fost unele precum "Vrem dreptate!", "Egalitate in fata legii", "Demisia urgenta a cercetatilor penal", "Parlament murdar, nu mai toleram nesimtirea voastra", "Oprea, nu uita, inchisoarea e casa ta", "DNA, nu uita de Ponta", "PSD, ciuma rosie", "PNL, alta ciuma rosie" si "Tariceanu si ai lui sunt penalii neamului".

Manifestantii au aprins si lumanari in amintirea lui Bogdan Gigina, lor alaturandu-se la un moment dat si tatal politistului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.