Pelerinaj la Directia Nationala Anticoruptie in dimineata zilei de joi. Ioana Basescu, Elena Udrea si Dan Andronic au fost citati de procurori.

UPDATE: 10:40 - Elena Udrea a venit, la randul ei, la DNA insotita de un avocat. Nu a facut declaratii. La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Elena Udrea a spus doar ca a fost citata telefonic de procurori sa se prezinte joi pentru a fi audiata.

Intrebata in ce dosar si in ce calitate a fost citata la DNA, Udrea a spus: „Ce mai conteaza daca ma asteptati sa ies?”, scrie Digi24.

UPDATE: 10.00 - Dan Andronic a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.00, la intrare spunand ca va da declaratii in calitate de martor. La DNA este audiata, de aproximativ doua ore, si Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu.

Deocamdata nu se stie in ce calitate a fost chemata la DNA si nici despre ce dosar este vorba. Ioana Basescu, de profesie notar, a mai fost audiata la DNA in urma cu aproape doi ani, in calitate de martor, intr-un dosar care privea modul in care au fost retrocedatate si ulterior vandute catre o firma italiana peste 200 de hectare de teren in comuna Nana, terenuri care ulterior au fost cumparate de Ioana Basescu.

Fostul presedinte Traian Basescu a lansat, miercuri seara, acuzatii dure la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, acuzand-o ca a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

”Am aflat prin DNA ca este un mic grup de procurori care se jura ca ma va face sa cer custodia unuia dintre nepoti, adica ii va aresta parintii. (...) In linii mari, cunosc componenta grupului de procurori, dar nu am s-o fac publica. Sunt cativa procurori foarte apropiati doamnei Kovesi si pe care i-a carat si consilieri si i-a pus si in functii dupa ce au rezolvat anumite dosare. N-o sa spun nume si va veni si o zi cand va trebui sa fac publice numele”, a spus Traian Basescu la Romania TV, potrivit News.ro.

Consultantul politic si jurnalistul Dan Andronic este judecat in dosarul retrocedarii ilegale a fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov, alaturi de omul de afaceri Remus Truica, Printul Paul si alte 19 de persoane, intre care trei cetateni israelieni.

Citeste si:
PLN cere audierea în Parlament a președintelui ASF pe tema...
PLN cere audierea în...

Procurorii l-au trimis in judecata pe Andronic pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, ambele in forma continuata

Potrivit procurorilor, Remus Truica a fost consilier la cancelaria prim-ministrului pana in 2004, fiind cunoscut, conform datelor publice, ca o persoana cu influenta la autoritatile publice, chiar si dupa ce a fost eliberat din functia detinuta, iar Dan Andronic era considerat drept persoana influenta in lumea media, dar si in lumea politica, fiind consultant responsabil de campania electorala a premierului de atunci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.