Senatorii din comisia de munca au adoptat un raport de admitere la o propunere legislativa de modificare a Legii nr.263 privind sistemul unitar de pensii publice, semnata de mai multi parlamentari de la UNPR, care prevede ca pensiile fostilor membri ai cooperativelor agricole din agricultura se majoreaza la 500 de lei prin acordarea unei indemnizatii sociale.

Potrivit propunerii de modificare a Legii nr.263 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile fostilor membri ai cooperativelor agricole de productie se majoreaza la 500 de lei prin acordarea unei indemnizatii sociale.

Unul dintre initiatorii propunerii legislative, senatorul independent Haralambie Vochitoiu a declarat ca Parlamentul trebuie sa voteze acest proiect de lege atat de necesar celor care la ora asta au doar 350 de lei pensie.

”500 de lei oricum este insuficient, dar anticipez corul de bocitoare din Ministerul de Finante, care ne va spune ca nu sunt bani. As prefera sa nu mai auzim inca o data ca nu se poate. Guvernul trebuie sa caute solutii pentru acesti romani care au lucrat in agricultura si au contribuit de-a lungul vietii lor la constructia acestei tari”, a spus Vochitoiu, potrivit News.ro.

Raportul de admitere a propunerii legislative a fost aprobat cu doar doua abtineri.

Guvernul a transmis ca nu sustine adoptarea acestei modificari, motivand ca propunerea este discriminatorie fata de ceilalti pensionari.

Propunerea legislativa urmeaza sa fie intre la vot in plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for decizional in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.