Mama politistului Gigina: Cel care fura o gaina este hot si este inchis, cel care sta linistit pe bancheta din spate a masinii, nefacandu-se vinovat de nimic, traieste frumos.

Carmen Gigina, mama politistului Bogdan Gigina, care a murit in timp ce deschidea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, comenteaza decizia senatorilor, care au respins cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne, ea spunand ca "cel care fura o gaina este hot, este supus legilor acestei tari si inchis", iar "cel care sta cuminte pe bancheta din spate a masinii nefacandu-se vinovat de nimic, traieste frumos, vazandu-si linistit de viata".

"Cel care fura o gaina este hot, este supus legilor acestei tari si inchis. Cea care fura un manunchi de flori in speranta de a duce o paine pe masa copiilor care tremura de foame este hoata si supusa acelorasi legi. Cel care sta cuminte pe bancheta din spate a masinii nefacandu-se vinovat de nimic, traieste frumos, vazandu-si linistit de viata, ba chiar se plange de cosmarul trait...", scrie Carmen Gigina, marti, pe pagina sa de Facebook.

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” si sase abtineri.

In cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori sa voteze impotriva cererii DNA ce incuviintare a urmaririi penale in dosarul politistului Bogdan Gigina, in care procurorii il acuza de ucidere din culpa, precizand ca in noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate si ministrul de Interne nu da comenzi referitor la viteza sau traseu, informeaza News.ro.

”Vreau doar sa explic foarte simplu si scurt ca in seara tragediei veneam de la o institutie pe linia securitatii nationale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secunda. Sunt aici colegi care au fost ministri de Interne. Exista o baza legala din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, exista deci baza legala, pentru un antemergator. In seara aceea, in jur de orele 19.00 aveam antemergatorul in fata, in urma cercetarii viteza masinii de politie era viteza legala. Cea in care ma aflam eu, atentie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legala. Din pacate, s-a intamplat aceasta tragedie. Un tanar politist a cazut intr-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileste traseul, nu da comenzi vis a vis de viteza, nu am dat niciodata, nici nu puteam sa discut cu tanarul coleg de pe motocicleta”, a spus Oprea, in plenul Senatului.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

In 20 octombrie 2015, politistul Bogdan Gigina de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit in timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul cazand cu motocicleta intr-o groapa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.