Mai multe strazi din municipiul Constanta au fost inundate, luni dimineata, in urma unei ploi torentiale, reprezentantii Regiei Autonome Judetene de Apa intervenind, pana in prezent, la aproape 40 de solicitari.

Potrivit unui comunicat al RAJA, pana la ora transmiterii acestei stiri, la dispeceratul societatii s-au inregistrat 38 de reclamatii venite din municipiul Constanta, cele mai multe vizand zonele Delfinariu - strada Ahile Mihail, Faleza Nord - strada Onesti, Poarta 6 - Strada Frigului, cartierele Coiciu, Poarta1, bulevardele IC Bratianu, 1 Mai si Ferdinand.

De asemenea, in municipiul Medgidia au fost inregistrate reclamatii privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim - strada Silozului si pasajul de trecere pe sub podul rutier inspre Gara.

“Echipele de interventie au raspuns la toate aceste solicitari, iar la ora actuala toate sunt in curs de rezolvare”, se arata in comunicatul RAJA.

La Regia de Apa au fost pregatite sa intervina 47 de echipe, dotate cu vidanje si pompe de mare putere, 26 dintre acestea fiind in municipiul Constanta, iar 21 in restul judetului.

Potrivit reprezentantilor ISU Dobrobea, pompierii intervin, la aceasta ora, cu 14 autospeciale la 45 de strazi inundate si 16 gospodarii in municipiul Constanta si in judet.

Pompierii constanteni au fost solicitati sa intervina, luni dimineata, si in localitatile Medgidia si la Faclia, unde au fost inundate locuinte, baraci, iar doua autoturisme au fost blocate in trafic in urma unei ploi torentiale, informeaza News.ro.

Potrivit ANM, timp de o ora, judetul Constanta s-a aflat, luni dimineata, pana la ora 7.40, sub avertizare cod portocaliu de ploi si grindina, fiind afectate de frecvente descarcari electrice, averse de ploaie ce au totalizat peste 35 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina de dimensiuni mici si medii localitatile Constanta, Eforie, Murfatlar, Navodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Baraganu, Cumpana, Lumina, Poarta Alba, Topraisar si Valu lui Traian.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.