Saptamana aceasta, va propunem ''Tomate umplute cu peste'' si ''Supa de ciuperci'', ambele retete fiind publicate in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa.
Tomate umplute cu peste
Goleste patlageaua rosie, presara inauntru sare si piper. Apoi adaoga un amestec de 175 grame peste thon in untdelemn, ceapa, patrunjel, tarhon, oua rascoapte si tocate, 2 sardele ''anchois'' pisate in piulita. Mesteca bine totul cu linguri de sos maioneza. Sa fie bine piperat. Se serveste foarte rece.
Supa de ciuperci
Spala, curata si taie ciupercile bucati, rumeneste-le in unt si presara-le cu faina. In urma le pui sare, piper, putin patrunjel tocat, putin usturoi tocat si fierbi totul in zeama de carne sau in zeama de mazare, sau chiar in apa simpla. Unii pun, inainte de a servi, putina smantana. Multi le servesc cu bors fiert. In acest caz se da la masa cu putin leustean tocat.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro