In cadrul acestei rubrici, va prezentam retete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, arata Agerpres.

Saptamana aceasta, va propunem ''Tomate umplute cu peste'' si ''Supa de ciuperci'', ambele retete fiind publicate in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa.

Tomate umplute cu peste

Goleste patlageaua rosie, presara inauntru sare si piper. Apoi adaoga un amestec de 175 grame peste thon in untdelemn, ceapa, patrunjel, tarhon, oua rascoapte si tocate, 2 sardele ''anchois'' pisate in piulita. Mesteca bine totul cu linguri de sos maioneza. Sa fie bine piperat. Se serveste foarte rece.

Supa de ciuperci

Spala, curata si taie ciupercile bucati, rumeneste-le in unt si presara-le cu faina. In urma le pui sare, piper, putin patrunjel tocat, putin usturoi tocat si fierbi totul in zeama de carne sau in zeama de mazare, sau chiar in apa simpla. Unii pun, inainte de a servi, putina smantana. Multi le servesc cu bors fiert. In acest caz se da la masa cu putin leustean tocat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.