Sibiu - Pitesti, Comarnic Brasov si Iasi - Ungheni sunt autostrazile prioritare din Master Planul pe Transporturi care urmeaza sa fie aprobat de Guvern.

Documentul defineste si prioritizeaza investitiile in infrastructura Romaniei pentru urmatorii ani si este esential pentru ca tara noastra sa atraga bani europeni. Documentul strategic dupa care ar trebui sa se dezvolte infrastructura Romaniei pana in 2030 va intra miercuri spre aprobare in sedinta de Guvern.

Comisia Europeana si-a dat si ea aviz pe actul ce stabileste prioritatile pentru fiecare domeniu de transport in parte. In ce priveste infrastructura rutiera, aici vorbim in primul rand de autostrazi - principalele cinci prioritati sunt Sibiu-Pitesti, o autostrada care costa estimativ 1,67 miliarde de euro si care ar trebui realizata pana in 2022. Din nou apare in plan Comarnic-Brasov, Targu Neamt-Ungheni, Nadaselu-Suplacu de Barcau, Sibiu-Brasov. Toate acestea trebuie realizate pana in 2020.

Vezi articolul complet si cum arata harta autostrazilor pe Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.