Tanarul din localitatea buzoiana Vermesti, acuzat ca a plantat canabis in ghivece si a distribuit droguri prietenilor contra unor sume de bani sau cu titlu gratuit, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Initial, tanarul a fost retinut pentru 24 de ore, iar apoi magistratii de la Tribunalul Buzau au decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile, el fiind acuzat ca a distribuit droguri de risc, individual, fiind totodata si consummator.

Tanarul din localitatea Vernesti, judetul Buzau, este acuzat ca a cultivat plante de canabis in ghivece in locuinta sa, distribuind mai multor consumatori muguri de la plante gratuit sau in schimbul unor sume de bani. Anchetatorii au identificat pana acum zece consumatori la care au ajuns drogurile, dar pe alta parte si cel care le cultiva si le planta era consumator. Miercuri, anchetatorii au descins la locuinta tanarului pe care l-au ridicat si l-au dus la audieri.

”La locuinta tanarului de 29 de ani s-au descoperuit trei plante de canabis ajunse la maturitate, continand muguri si florescenta de canabis. Anterior, din probele existente s-a descoperit ca a oferit gratuit altor persoane, dar a si vandut mai multi muguri de canabis. Practic, am putut aproxima ca 50 de grame vandute de droguri. Tanarul a mai detinut astfel de plante, a incercat sa le cultive, dar nu au ajuns la maturitate, pentru ca au fost atacate de daunatori si au fost distruse”, a declarat procurorul sef al DIICOT Buzau, Nicolae Petrosel.

Sursa citata a adaugat ca, in urma anchetei, pana la ora actuala, au fost identificati zece cumparatori de canabis, care fac parte din anturajul celui ce a crescut planta in ghivece, in locuinta sa.

”Am identificat zece cumpatori care au apelat la suspect si carora acesta le-a pus la dispozitie canabis cu titlu gratuit, urmand sa-I dea apoi bani sau direct in schimbul unor sume de bani pe care nu le-am putut estima. Acestia luau drogurile pentru consum propriu. La randul sau, tanarul de 20 de ani este si el consumator”, a adaugat Petrosel.

Miercuri, politistii de la Combaterea criminalitatii organizate din Buzau, impreuna cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzau, au facut o perchezitie la locuinta barbatului, ancheta fiind desfasurata cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iunie - septembrie, tanarul a cumparat mai multe seminte de canabis pe care le-a plantat in ghivece in locuinta sa, el recoltand periodic muguri de la plantele respective, pe care ii distribuia mai multor consumatori fie gratuit, fie in schimbul unor sume de bani. Drogurile ajungeau la cunoscuti ai barbatului, din localitatea Vernesti sau din municipiul Buzau.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

In urma perchezitiei desfasurate miercuri, au fost ridicate mai multe plante de canabis, seminte de canabis, un grinder pentru tocat materia vegetala, precum si un cantar electronic, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.