Ministrul finantelor, Anca Dragu, a infirmat, miercuri, la Digi24, ca institutia pe care o conduce ar avea in vedere o crestere a taxelor si impozitelor pentru angajati.

„Nu avem in vedere o asemenea masura. Eu, ca ministru al finantelor, nu am in vedere o asemenea masura. Solicitarea mea a fost foarte clara - aceea ce a gasi solutii de simplificare si debirocratizare, pentru crearea unor conditii mai bune pentru desfasurarea activitatilor economice. Dupa cum am spus, predictibilitatea fiscala e foarte importanta in actul guvernamental si pentru activitatatile economice. Eu nu renunt la acest principiu!”, a dat asigurari ministrul finantelor, Anca Dragu, la Digi24.

Guvernul vrea sa transfere povara fiscala de la angajator la angajat, potrivit unui proiect de modificare a Codului fiscal, citat de profit.ro. Cele mai mari schimbari ar fi la contributiile de asigurari sociale. Un angajat ar urma sa achite contribuitii la pensie de doua ori mai mari decat acum, in vreme ce contributiile pentru sanatate vor urca de la 5,5 la 8,9 la suta din salariu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.