Mama politistului Bogdan Gigina, care a murit in timp ce deschidea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, ii transmite fostului vicepremier, printr-un mesaj pe Facebook, ca i-a "redus la zero" familia, doar pentru ca a crezut ca "totul i se cuvenea" si era "zeul care dicta".

Carmen Gigina ii mai reproseaza lui Oprea si ca nu si-a asumat consecintele faptelor sale, asa cum ar fi facut "un cadru militar, un barbat cu coloana vertebrala", si l-a "abandonat pe omul care statea in ploaie, vant si soare pentru siguranta lui".

"<<Mi se pare de domeniul fantasticului>> - asta declara Gabi Oprea. Pune o intrebare catre procurorul de caz - <<daca nu ar fi fost acele lucrari nesemnalizate oare Bogdan Gigina, chiar si ruland cu 84 km/h ar fi murit? As vrea sa stiu raspunsul sincer al procurorilor la aceasta intrebare>>. Aceeasi intrevare v -o adresez si eu si va rog sa raspundeti la fel de sincer. Daca Bogdan Gigina ar fi fost scos din dispozitiv in acea seara ar fi trait? Dumneavoastra dispuneati de acest dispozitiv, nimeni altcineva. Aghiotantul era vocea dumneavoastra (de altfel un om cu suflet din relatarile lui Bogdan, un om care era supus la fel ca si ei rasfatului dumneavoastra zilnic)", ii transmite Carmen Gigina fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Femeia ii mai spune ca era "zeul care dicta", dar pentru ea reprezinta doar "un muritor".

"Un cadru militar, un barbat cu coloana vertebrala, un om responsabil isi asuma consecintele faptelor sale...dar despre ce vorbesc? Despre un om care si-a abandonat omul care statea in ploaie, vant, soare pentru siguranta lui. Omul care la cateva ore de la moartea lui Bogdan nu a avut demnitatea sa recunoasca faprul ca el facea parte din dispozitiv, omul care in decursul catorva ore a schimbat legea. (Vezi Monitorul Oficial 21 oct 2015). Pentru mine, domnule, esti un muritor, eu nu vad functia, nu vad omul politic care crezi ca esti. Sunt o mama care si-a pierdut unicul copil din ignoranta ta, o mama careia i-ai sters trecutul, viitorul, viata. Ai redus la 0 aceasta familie doar pentru ca ai crezut ca totul ti se cuvenea", isi incheie Carmen Gigina mesajul catre Gabriel Oprea, potrivit News.ro.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Gabriel Oprea a declarat, marti, despre cazul politistului Bogdan Gigina, ca i se pare "de domeniul fantasticului" ceea ce s-a intamplat.

”...despre dosarul mortii lui Bogdan Gigina, ce sa va raspund ca om normal? Mi se pare ceva de domeniul fantasticului. Eram in timpul serviciului, eram in masina de serviciu, documentat spun, veneam de la o institutie legata de securitatea statului roman. Ma deplasam de la institutia de securitate spre domiciliu, la orele 19.00 si ceva”, a declarat, marti, fostul ministru.

El a sustinut, din nou, ca masina in care se afla cu aghiotantul si cu soferul avea viteza legala. ”Vreau sa mai spun ca dispozitivul de protectie care exista inca din anul 2000 si de care au beneficiat toti ministrii de interne este stabilit de catre Politia rutiera legat de toate celelalte probleme tehnice”, a adaugat Oprea.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

In 1 septembrie, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat procurorului general sa trimita Senatului cerere pentru inceperea urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge astfel pentru a treia oara la votul senatorilor pentru aprobarea unei solicitari DNA de urmarire penala, de data aceasta pentru ucidere din culpa, dupa ce, in februarie, Senatul a aprobat doua cereri de urmarire penala pentru abuz in serviciu, in cazul limuzinei DIPI si in cel al folosirii abuzive a coloanei oficiale.

Potrivit procurorilor, in perioada in care a fost ministru de Interne, Oprea a fost insotit de echipaje ale Politiei Rutiere "in cvasitotalitatea deplasarilor", incluzand deplasarile zilnice la sediul ministerului si cele saptamanale la sedintele de Guvern, vizite particulare, la sediile unor partide politice, la restaurant si cand mergea acasa.

Citeste si:
Vicepremierul Ucrainei, Olga Stefanișina: „Putin ar trebui oprit la...
Vicepremierul Ucrainei, Olga...

Oprea realiza in medie aproximativ cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei Rutiere. Spre exemplu, in perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, Oprea a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala, in timp ce premierul a avut 814 deplasari, iar presedintele a avut 580 de deplasari.

Dupa anuntul DNA, Gabriel Oprea a scris, pe Facebook, ca este nevinovat pentru moartea politistului Bogdan Gigina, precizand ca el nu se afla intr-o coloana oficiala si nu venea de la o intalnire privata, ci de la SRI, aflandu-se in timpul serviciului, si a acuzat DNA ca nu mentioneaza ca moartea politistului a fost provocata de o groapa.

El a sustinut ca, citind comunicatul DNA, este de parere ca "procurorii sunt pe un drum gresit" si tine sa faca o serie de precizari. In primul rand, spune fostul vicepremier, el nu se afla intr-o coloana oficiala, ci intr-un "dispozitiv de insotire".

Citeste si:
Începe procesul lui Gabriel Oprea, acuzat de moartea polițistului...
Începe procesul lui Gabriel...

Oprea mai spunea ca nu este ministrul cel care stabileste cine face parte din dispozitiv si nici daca se folosesc sau nu motociclete, respingand varianta ca ar fi responsabil pentru modul in care a actionat "dispozitivul de insotire".

Fostul ministru mai spunea si ca nu a cerut niciodata ca deplasarile sa fie facute "la o anumita viteza". "De obicei, intrebam doar care va fi durata deplasarii. Repet, viteza de deplasare si adaptarea la conditiile meteo si de trafic sunt stabilite de seful dispozitivului de insotire. El este cel care coodoneaza intreaga operatiunea in care sunt implicati politistii de la Rutiera", spunea el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.