Transportatorii sunt hotarati sa continue protestele in toata tara, inclusiv pe centura Bucurestiului, mergand cu o viteza de 10 kilometri pe ora pe centurile oraselor si ingreunand traficul, pana cand Guvernul va gasi o solutie la problema tarifelor RCA, considerate prea mari, a declarat marti, pentru News.ro, presedintele de onoare al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Luni, sute de soferi de camioane, autobuze, microbuze si autoturisme au protestat in mai multe judete din tara, inclusiv pe centura Capitalei, fata de scumpirea politelor RCA.

Transportatorii sunt decisi sa declanseze astfel de proteste in toate marile orase, iar in 15 septembrie sunt pregatiti sa protesteze la nivel national, daca guvernul nu va lua masuri care sa inghete tariful RCA.

”Nu ne-a sunat nimeni de la guvern, in mod cert vom continua protestele, inclusiv pe centura Bucurestiului. Cerem o masura urgenta care sa reglementeze problema tarifelor RCA”, a declarat, marti, pentru News.ro, Augustin Hagiu.

Principala nemultumire a transportatorilor este legata de pretul tarifelor RCA, care a crescut accelerat din vara anului trecut pana acum.

La sfarsitul anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a semnat un acord cu patronatele din transporturi, pentru plafonarea cresterii tarifelor RCA la 50% fata de nivelul inregistrat in vara anului trecut.

Insa un raport al ASF arata ca pretul mediu al unei polite RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei. In plus, au fost cazuri cand tarifele RCA au crescut si de cinci ori peste nivelul din vara anului trecut, informeaza News.ro.

Daca va avea loc, protestul din 14-15 septembrie va fi organizat de Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania COTAR, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) si Asociatia Operatorilor de Transport Rutier Apulum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.